15 Kasım 2016 Salı 19:19
Dsi'den Muş'a 1,1 Milyar Liralık Yatırım

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 2003-2016 yılları arasında Muş'a 1 milyar 180 milyon 739 bin lira yatırım yapıldığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muş'a 2003-2015 yılları arasında 1 milyar 175 milyon 143 bin lira yatırım yapıldığını, 2016 yılında yapılan harcamalar eklendiğinde bu rakamın 1 milyar 180 milyon 739 bin liraya ulaştığını kaydetti.

Muş’ta 2003 yılından bu yana 22 dere ıslahının tamamlandığını ve tamamlanan tesislerle 40 meskun mahal ve 15 bin dekar alanın taşkın riskinin azaltıldığını dile getiren Acu, Muş için çok büyük önem arz eden Karasu Yatak Deresi'nde ıslah çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Karasu Deresi'ndeki ıslah çalışmaları ile deredeki akış rejiminin düzenleneceğini ifade eden Acu, şu bilgileri verdi:

"Daha düzgün bir güzergahın elde edilmesi ve akış rejiminin düzenlenmesi ile her yıl Muş Ovası'nda meydana gelen sel felaketleri de önlenmiş olacak. Ayrıca nehir boyunca sağ ve sol sahilde olmak üzere 6 metre genişliğinde stabilize servis yolu ve ortalama 4 kilometre aralıklarla birer köprü gelecek şekilde ilave köprü yapılması proje kapsamında yer almaktadır. Servis yolu ve ilave köprülerin yapılması ile işletme aşamasında nehrin kanal temizliği ve bakımı kolaylaştırılacak ve nehrin her iki yakasında arazisi bulunan vatandaşların arazisine kısa yoldan ulaşması temin edecektir."

Son Güncelleme: 15.11.2016 19:20
Anahtar Kelimeler:
MuşYatırımDSİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.