14 Mayıs 2015 Perşembe 20:30
Eczacılık Günü

VAN - 14 Mayıs Eczacılık Günü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Eczacılık Günü nedeniyle YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde, Eczacılık Fakültesi ile Van Eczacılar Odası program düzenledi.

 Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Eczacılık Fakültesi'nin kısa sürede teşkilatlanıp öğrenci almaya başladığını belirterek, Türkiye'deki diğer örneklere bakıldığında kısa sürede öğrenci almalarının büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Battal, şöyle konuştu:

"Tabi ki bazı eksikliklerimiz var. Ama bunları olanca hızıyla çözmeye çalışıyoruz. Her geçen gün kadromuz daha da genişliyor. Bundan sonra da yönetim olarak vereceğimiz destekle, gerek alt yapı gerekse de akademik kadro anlamında tüm eksiklerimizi tamamlayacağız. Eczacılık fakültesinin öneminin farkındayız. Zira burada yetiştireceğimiz öğrenciler sağlık hizmetlerinin önemli ayaklarından biri olan eczacı olarak ülkemize hizmet edecekler. Verdikleri bu önemli hizmet dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına ve özellikle eczacılarımıza çok teşekkür ediyorum. Tekrar Eczacılık Gününüzü kutluyorum."

Bir gün sürecek etkinlikte ilk sunumu, "Eczacılık Tarihi" başlığıyla Türk Eczacılık Tarihi Araştırmalarıyla tanınan Mert Sandalcı yaptı.

Açılışa, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Yılmaz, Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Van Eczacılar Odası Başkanı Naman Mızrak, eczacı, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Eczacılık Günü

Eczacılık Günü

Eczacılık Günü

Son Güncelleme: 14.05.2015 20:35
Anahtar Kelimeler:
GünüEczacılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.