02 Nisan 2015 Perşembe 16:45
Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım Van'da

VAN - Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, "Yürüttüğümüz çalışmaların ardından inşallah bölge daha çok ticaret yapar ve bölge insanı hak ettiği huzuru, kalkınmayı, refahı en kısa sürede yakalar" dedi.

Bakan yardımcısı Yıldırım, "Van Ekonomi Forumu" toplantısına katılmak üzere Tarım Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Vekili Sezai Uçarmak, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Kalkınma Bakanlığı Genel Müdürü Nihat Birgün ile Van'a geldi.

Vali İbrahim Taşyapan'ı ziyaret eden Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra modernizasyon çalışmalarının başlatıldığı Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'na geçti.

İranlı turistlerin giriş yaptığı bölümler ile hafriyat çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemede bulunan Yıldırım, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin çok daha hızlı gelişeceğini belirterek, bölgenin ekonomisinin ve ticaretinin gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Eylül ayında İran'la tercihli ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle bölgeyle ilgili çalışmaların arttığını vurgulayan Yıldırım, İran'la ticarette büyük öneme sahip olan bölgenin, ticaretten daha fazla istifade edeceğini dile getirdi.

Yıldırım, yapacakları inceleme sonrası ekonomi forumuna katılacaklarına değinerek, "Bu çalışmaların ardından inşallah bölge daha çok ticaret yapar ve bölge insanı hak ettiği huzuru, kalkınmayı, refahı en kısa sürede yakalar. Çabalarımız buna yöneliktir" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, Türkiye genelinde dün yaşanan elektrik kesintisine ilişkin "İran ile elektrik konusunda bir anlaşma olabilir mi?" sorusu üzerine Yıldırım, "İran'la her türlü çalışma olabilir. Tercihli ticaret anlaşması yürürlüğe girdikten sonra ticaretimiz her alanda olabilir, enerji alanında da olabilir. Zaten İran enerji konusunda avantajlı bir ülke. Bu konuda da iş birliği olabilir" yanıtını verdi.

Son Güncelleme: 02.04.2015 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.