08 Temmuz 2015 Çarşamba 22:08
El konulan araçlar hurdaya döndü

VAN - Başkale ilçesinde kaçakçılık olaylarında ele geçirilen ve güvenlik güçlerince el konulan araçların bekletildiği alan, adeta hurdalığı andırıyor.

Kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda el konulan araçlar, ilçe merkezindeki boş bir alanda mahkemelerinin sonuçlanması bekliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, otoparklara teslim edilen araçların vergisinin devam ettiğini söyledi.

Tuğrul, şöyle konuştu:

"Bandrolleri cezaya giriyor. Bazı araçlar çok ciddi para etmezken vatandaşa dünya kadar vergi borcu çıkıyor. Tüm araçlara el koymak yerine ceza kesilmesi bize göre daha doğru. Uyuşturucu gibi ağır suçlardan yakalananlar hariç diğerleri en azından kasko bedeli ne ise bu bedel üzerinden vatandaşa ceza yazılıp tekrar teslim edilsin istedik. Ancak sonuç alamadık. Araçlar korumasız bir şekilde bu parklarda çürümeye terk edilmemeli. Şu anda on yıllık araçlar bile var. Milli serveti heba ediyoruz."

Aracını almak isteyen vatandaşların mahkeme süresinin uzun sürdüğüne dikkat çeken Tuğrul, daha sonra mahkemeyi kazansa bile aracını almaya gelen vatandaşın aracı çürümüş vaziyette bulduğunu ifade etti.

Tuğrul, "Ayrıca otopark parası aracının değerinden bile fazla tutuyor. Maalesef şimdiye kadar bu soruna çözüm getirilmedi" diye konuştu. 

Mahalle sakinlerinden ve Hadi Keçeci ise yetkililerin bu duruma bir çözüm üretmesi gerektiğini belirterek, milli servet olan bu araçlar ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Bu araçların bu şekilde yok olmasının vatandaşların da mağdur olmasına neden olduğunu belirten Keçeci, "Yıllarca süren mahkemelerle bir türlü satılamayan araçlar hurdaya dönüyor ve trafiğe çıkamaz hale geliyor. Ayrıca çocuklar araç parçalarını sökerek hurdacılara satıyor. Yüzlerce araç buraya sağlam geldi fakat şu anda hiçbir araç çalışacak durumda değil. Park alanında çürüyor" ifadesini kullandı.  

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

El konulan araçlar hurdaya döndü

Son Güncelleme: 08.07.2015 22:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.