11 Temmuz 2017 Salı 00:16
Elazığ'daki Fetö Davası

Elazığ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, aralarında Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdulkerim Ünlü'nün de yer aldığı tutuklu 61 askeri personelin yargılandığı davada ara karar verildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesince, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda görülen davanın altıncı duruşmasının son oturumunda görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Söz alan avukatlar, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek müvekkillerinin tahliyelerini ve beraatlerini istedi.

Davada sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların tahliye talepleri dinlendi.

Duruşmada söz alan sanık Ünlü, darbe girişimiyle alakalı hiç kimseden bir talimat almadığını ve emir vermediğini yineleyerek hakkındaki suçlamaları reddetti.

- "Yaşıma yakışmayacak şekilde iki tane salaklık yaptım''

İddianamede yer alan ''atama listesini" kendisinin hazırlamadığını, yanında getirmediğini ve orduevinde 302 numaralı odanın bulunduğu koridorun sonundaki klimanın üstüne koymadığını ileri süren Ünlü, savunmasını şöyle sürdürdü:

''Tabii ki çok zor bu yaşta yaşıma yakışmayacak şekilde iki tane salaklık yaptım. Birincisi basit bir dijitali ortadan kaldırmaya çalışırken kaosa yol açtım. Sizden, heyetinizden ve buradaki insanlardan özür diliyorum. Özürle kapatılacak bir şey değil ama yapacak başka bir şey yok. İkincisi yine yaşıma yakışmayacak şekilde yalan, iftira, çarpıtma gibi hatalarım oldu. Kendime bile iftira atmışım. Düşünüyorum da insan kendine iftira atar mı? Okumadan, değerlendirmeden savcılıktaki ifademin altına imza atmak gibi bir salaklık yaptım. Bu iki husus büyük bir kaosa neden olmuştur.''

- ''Darbe girişimi gecesi havaalanından itibaren takip edildiğimi düşünüyorum''

Ünlü, orduevinde 302 numaralı odanın bulunduğu koridorun sonundaki klimanın üstüne koyduğu poşetin yaklaşık 80 saat orada kaldığını ancak mahkeme heyeti tarafından kendilerine gösterilen görüntülerde yaklaşık iki saatten oluşan belli güzergahtaki görüntüleri izlediklerini söyledi.

Poşete klimanın üzerinde kaldığı sürede başka birileri tarafından dokunulduğunu ileri süren Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

"Havaalanından itibaren bir şekilde takip edildiğimi düşünüyorum, sonradan bunu fark ettim. Beni orada orduevinin 3. katında kameradan başka gözlerin gördüğüne inanıyorum. Bu konuda yüzde 99 eminim. Birilerinin darbeyi Elazığ'da bildiğini düşünüyorum. Böyle bir kumpasla planları bozulmasın, hareket etmeyeyim, bir iş yapmayayım diye hem bana hem de daha önceden profili çıkarılmış birtakım insanlara kumpas kurulmuştur.''

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Emrah Bayram, Murat Aydoğdu, Emrah Keydan ve Hasan Işık'ın sağlık sorunlarını ve ailevi durumlarını göz önüne alarak tahliyelerine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

Son Güncelleme: 11.07.2017 00:17
Anahtar Kelimeler:
ElazığFETÖ/PDY Davası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.