26 Ekim 2015 Pazartesi 11:02
Emekli olduktan sonra arıcılığa başladı

Erciş ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Abdurrahman Özörnek, bir kovanla başladığı arıcılığı geliştirdi.

İlk girişimleri başarısız olsa da arıcılıktan vazgeçmeyen Özörnek, azmiyle bölgede en iyi ve kaliteli bal yetiştiren kişiler arasında yer alıyor.

Özörnek, yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra tamamen arıcılığa yöneldiğini, kara kovan, petek, süzme balın yanı sıra diğer arı ürünleri polen, propolis, arı sütü ürettiğini söyledi.

İlçede önceden bal veriminin daha iyi olduğunu belirten Özörnek, iklim değişikliklerinin de etkisiyle verimin düştüğünü anlattı.

Özörnek, "Yazın kovanlarımı genellikle Erciş'in yaylarına ve yüksek köylerine götürüyoruz. Sezon sonu tekrar ilçeye dönüyorum. Köylerde polen çok ve hava serin. Bazen arıları batıya gönderiyoruz. Mersin'de, Hatay'da kışlattığımız yıllar da oluyor. Erciş'te bıraktığımız senelerde oluyor" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 26.10.2015 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.