16 Mayıs 2016 Pazartesi 20:53
'Enerji Jeopolitiği Ve Türkiye Üzerine Bir Analiz' Paneli

Ekonomist Prof. Dr. Orhan Kocagöz, "AB'ye üyeliğin avantajları ve dezavantajları var. Avrupa Birliğinin nüfusu azalmakta olduğundan Türkiye, AB için bir avantaj olacaktır" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünce düzenlenen "Enerji Jeopolitiği ve Jeostratejisi Türkiye Üzerine Bir Analiz" Panelinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği, ekonomik coğrafyası ve jeopolitik durumu ele alındı.

Prof. Dr. Kocagöz, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonunda gerçekleştirilen panelde, Türkiye'nin AB üyelik sürecine değindi.

AB'ye üyelik sürecinin avantajları ve dezavantajları bulunduğunu anlatan Kocagöz, şöyle konuştu:

"Avrupa Birliğinin nüfusu azalmakta olduğundan Türkiye, AB için bir avantaj olacaktır. Bu duruma Türkiye katkı sağlayabilir. Aynı zamanda ekonomik anlamda Türkiye katkı sağlayacaktır. AB için dezavantaj ise Türkiye'nin Müslüman ülke olması nedeniyle AB ülkelerinin üyeliğimizi zor kabul etmesi. "

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Daire Başkanı Sinan Kuşcu da Türkiye'nin boru hatları konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

Panelde, ayrıca Alman Ekonomist Prof. Dr. Gerald Mann konuşma yaptı.

 

Son Güncelleme: 17.05.2016 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.