14 Mayıs 2015 Perşembe 12:50
Erciş İçme Suyu Projesi

VAN  - Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ortaklaşa finanse edilerek hazırlanan Erciş İçme Suyu Projesi ile ilçenin su problemi çözülecek.

Projeyle ilçede 10 bin aboneye temiz içme suyu verileceği belirtildi. İlçenin içme suyu, alt yapı ve arıtma sorununu, 50 yıla kadar çözecek projede, uygulama sürecinin bitmesi durumunda 3 terfi merkezi, 5 depo yapım ve onarımı, 293 kilometre farklı çaplarda içme suyu hattının çekilmesi gibi hizmetler de karşılayacak.

İki yıl sonunda bitirilmesi hedeflenen proje kapsamında Yeni Otogar ve Salihiye Mahallesi Kanalboyu mevkilerinde yaklaşık 3 kilometre farklı ebatta içme suyu hattı çekilirken değişik yerlerde bulunan su depolarının onarıldığı aktarıldı.

Proje dahilinde Tekevler Mahallesi'nde bulunan 20 dönümlük arazi üzerine kurulu arıtma tesisin yapımının ise eş zamanlı olarak devam ettiği bildirildi.

Erciş İçme Suyu Projesi

Erciş İçme Suyu Projesi

Erciş İçme Suyu Projesi

Erciş İçme Suyu Projesi

Son Güncelleme: 14.05.2015 12:51
Anahtar Kelimeler:
Ercişİçme Suyu Projesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.