29 Haziran 2017 Perşembe 17:39
Erzincan'da Yaban Hayatı Fotokapanla Görüntülendi

Erzincan'da ormanlık alana kurulan fotokapanla doğan, sansar, tavşan, tilki, domuz ve bozayı görüntülendi.

Erzincan Üniversitesinde doktora eğitimini sürdüren Evren Buğa, araştırması kapsamında yaban hayatına ilişkin görsellere ulaşmak amacıyla, yaklaşık 2 ay önce ormanlık alanda belirli noktalara fotokapan yerleştirdi.

Fotokapana, doğan, sansar, tavşan, tilki, domuz ve bozayının görüntüleri yansıdı.

Buğa, yaptığı açıklamada, bölgedeki doğal yaşamı araştırmak ve hayvan popülasyonunu tespit etmek amacıyla amatör olarak fotokapan kurduğunu belirtti.

Kısa sürede çok sayıda yaban hayvanını görüntülemeyi başardığını kaydeden Buğa, "Amacım, bu hayvanların doğal ortamını görüntüleyerek aslında ne kadar masum olduklarını, amaçlarının sadece hayatlarını devam ettirmek olduğunu gözlemlemekti. Nesli koruma altında olan vaşak gibi yaban hayvanlarını da görüntülemek, davranış biçimlerini kayıt etmek istedim. Bir diğer amacım da yaban hayvanlarını doğal ortamlarında korumak." ifadelerini kullandı.

Görüntülenen yaban hayvanları arasında en çok boz ayının dikkati çektiğini bildiren Buğa, "Bozayının ürkek tavırlarının görüntülenmesi mutluluk verici." dedi.

Son Güncelleme: 29.06.2017 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.