19 Temmuz 2016 Salı 12:23
Erzurum 2.Şehidini Uğurluyor

ERZURUM  - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Yakup Sürücü için memleketi Erzurum'da tören gerçekleştirildi.

Cenaze aracıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü önüne getirilen 29 yaşındaki şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, polis mangası, özel harekat polisleri ve yakınlarının omuzlarında tören alanındaki yerine taşındı.

Şehit Sürücü'nün kardeşlerinin özel harekat üniformasıyla katıldığı törende, annesi Çiğdem ve geçen yıl evlendiği eşi Ümmügülsüm Sürücü ile bazı yakınları şehidin naaşına sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada şehit babası İbrahim Sürücü, yakınlarına, "Ağlamayın. Ağlayanı dışarı atın. Ben babasıyım, emir veriyorum. Ağlamak yok, kimseyi sevindirmeyin. Vatana kurban olsun. Ben vatana bayrağa, polise, millete verdim. Ağlayan burada durmasın. Bundan sonra 'FETÖ' demeyin. Kimse 'FETÖ' demesin. Kimse ondan bahsetmesin. Bunlar asılacak. Hepsi değil, yanlış anlaşılmasın" diye seslenerek, herkesi metanetli olmaya çağırdı.

Törende, şehidin erkek kardeşi de eline aldığı kurşunu göstererek, "Bu kurşun ağabeyimin elbisesinden çıktı. Ağabeyimin intikamı alınsın." dedi.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından şehit için İl Müftü Vekili Celal Büyük tarafından dua ettirildi.

Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Sürücü'yü Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu kolundan tutarak destek olmaya çalıştı.

Törene, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, AK Parti Erzurum milletvekilleri, polis memurları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesi Narmanlı Camisi'nde kılınacak namazın ardından Pasinler ilçesi Taşkaynak köyünde defnedilecek.

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:30
Anahtar Kelimeler:
şehitErzurumTören
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.