10 Mart 2016 Perşembe 17:48
Erzurum Alaca Şehitleri Törenle Anıldı

Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Alaca köyü şehitleri, düşman işgalinden kurtuluşun 98. yılında törenle anıldı.

Alaca Köyü Şehitliğinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Alaca Köyü İlkokulu öğrencileri de şiirler okudu.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Türk-Ermeni Araştırma Merkezi Müdürü Erol Kürkçüoğlu, törende yaptığı konuşmada, Alaca köyünde şehit olanların savaşla ilgisi olmayan siviller olduğunu belirtti.

İşgal döneminde Ermenilerin Alaca köyünü kuşatarak 278 insanı burada katlettiğini anlatan Kürkçüoğlu, "Osmanlı Devleti'nin üniter yapısını korumak düşüncesi ile devletin birliğini ve bütünlüğünü koruma düşüncesi ile bu köyün erkekleri 7 ayrı cepheye koşmuşlardı. Bir taraftan Sina'da bu yapıyı korumaya çalışırken diğer tarafta Allahü Ekberde Çanakkale'de Suriye'de ve Irak'ta savaşan askerlerimiz bu mücadeleyi sürdürmüşlerdi" dedi.

Törene, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Garnizon Komutanı Yarbay Erhan Yıldız, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Recep Akgül, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Salih Mesci de katıldı.

Anma programı, Alaca Şehitler Müzesi'nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 10.03.2016 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.