19 Ağustos 2016 Cuma 10:53
Erzurum, Ardahan Ve Kars'ta Tahliyeler Başladı

Erzurum, Ardahan ile Kars'taki cezaevlerinde kalan ve koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliyesine başlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici madde uyarınca Türkiye genelindeki açık ve kapalı cezaevlerindeki bazı hükümlülerin tahliye işlemi devam ediyor.

Koşullu salıverilmesine 2 yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edildiği uygulama çerçevesinde, Erzurum'da açık ve kapalı cezaevinde kalan 24 kişi tahliye edildi.

Hükümlü yakınları, cezaevi önünde yakınlarını karşılayarak hasret giderdi.

Erzurum Ceza İnfaz Kurumları önünde dün akşamdan beri tahliye olacak hükümlü kardeşini bekleyen Şahin Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böylesine bir düzenleme yaptıkları için bütün yetkililere teşekkür etti.

Karakaş, kardeşinin kavga nedeniyle cezaevinde bulunduğunu belirterek, "Tahliye süreci haberini aldık çok sevindik. Dün geceden beri kardeşimin çıkmasını bekliyorum. İnşallah bu tahliyelerden yaralanır çıkar. Gariban ve haksız yere yatan insanların çıkmasını istiyoruz. Hükümetimizden Allah razı olsun, iyi bir adım attı, gerekeni yaptı. Bu uygulamayı yaralı buluyorum." dedi.

Hükümlü yakını Ali Çakmak da tahliyelerden memnuniyet duyduklarını anlatarak, "Sevinçliyiz, böyle bir şey olduğu için devletimize, hükumetimize teşekkür ediyoruz. Normal suçlardan yatanların tahliye olmasını bekliyoruz. Dünden beri bekliyoruz, umutluyuz. Siyasi ve terör suçları haricinde af beklentimiz var hükümetten." diye konuştu.

Kars ve Ardahan'da da cezaevlerinde kalan ve tahliye kapsamına giren hükümlülerin işlemleri başladı. Ardahan'da 22, Kars'ta da 150 hükümlünün tahliye olduğu öğrenildi.

Uygulama çerçevesindeki hükümlülerin cezaevlerinden tahliye işleminin sürmesi sebebiyle, cezaevleri önünde hükümlü yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Son Güncelleme: 19.08.2016 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.