14 Nisan 2016 Perşembe 18:58
Erzurum Büyükşehir Belediyesiden 2 Yılda 32 Gölet

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın gelişimi için 2 yıl da il genelinde 32 yeni göleti inşa ederken, 11 göletin de bakım, onarım ve kapasite artırımını gerçekleştirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı açıklamada, il genelinde tarım ve hayvancılığın gelişimi için adeta seferberlik başlattıklarını bildirdi.

Erzurum çiftçisine yönelik katkı, destek ve fikirleriyle belediyelere örnek olduklarını belirten Belediye Başkanı Sekmen, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak, bir yılda 32 yeni Hayvan İçme Suyu (HİS) ve arazi sulama göleti yaptık. Ayrıca, il genelindeki 11 göletin bakım, onarım ve kapasite artırımını yeniden oluşturduk. Su tutmaya başlayan göletler, Erzurum çiftçisinin yüzünü güldürüyor. Yapılan bu göletler ile kuru topraklarda tarım ve hayvancılık yapamayarak, köylerini terk eden vatandaşlarımıza geri dönüş fırsatı sağlıyoruz. Büyükşehir, topyekun bir şekilde kırsal kalkınmaya öncülük ediyor. Tarımsal sulama ve altyapı hizmetlerinde büyük bir ivme kazandırdık. bu yıl ve gelecek yıl gölet yapımını hızlandırarak, çiftçimizin su ihtiyacını karşılayacağız."

 

Son Güncelleme: 14.04.2016 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.