25 Mart 2016 Cuma 11:08
Erzurum Çocuklarına Destek İçin Buz Pistindeler

Erzurum'da yarın başlayacak Kısa Kulvar Sürat Pateni Türkiye Şampiyonası'nda minik ve yıldızlar kategorilerinde mücadele edecek sporcular, şampiyona öncesi buz pistinde anne ve babalarıyla birlikte kayarak moral depoladı.

Palandöken Buz Pateni Salonu'nda 26-27 Mart tarihlerinde yapılacak Kısa Kulvar Sürat Pateni Türkiye Şampiyonası'na minikler ve yıldızlar kategorilerinde katılacak Erzurum'daki farklı kulüplerden 5 ila 15 yaşlarındaki sporcular, milli takım antrenörlüğü yapan Zeynep Erkılıç'ın düzenlediği organizasyonla şampiyona hazırlıklarını, anne ve babalarıyla piste çıkarak tamamladı.

Antrenör Erkılıç'ın davetiyle çocuklarının büyük bir maharetle kaydığı buz pistine inen anne ve babalar, madalya mücadelesi verecek çocuklarıyla güzel vakit geçirerek, onlara moral oldu.

 

- "Veliler çocuklarını daha iyi anladı"

 

Kısa Kulvar Sürat Pateni (short track) Milli Takım Antrenörü Erkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde de antrenmanlardan arta kalan zamanlarda velileri spora davet ettiğini, çocuk yaştaki sporcular için bunun moral açısından çok faydalı olduğunu ifade etti.

Hafta sonu yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda Erzurum'dan 10 kulüpten 70 sporcunun mücadele edeceğini ve şampiyona öncesi sporculara moral olması açısından tüm velileri buzda çocuklarıyla birlikte kaymaya davet ettiğini dile getiren Erkılıç, şunları söyledi:

"Salona gelen yaklaşık 70 çocuğun ailesi, antrenmanlara katılarak birçoğu ilk defa buz üstünde kaydı. Aynı zamanda aileler çocukların buz üzerinde neler yaşadıklarını daha iyi anladılar, çünkü veliler çocuklarına sürekli 'hızlı kay, iyi kay.' diye baskı kuruyordu. Bu etkinlikle velilerin, çocukları anlamasını sağladık. Bu etkinlikle aynı zamanda amacımız çocukların psikolojik olarak rahatlatması ve velilerin desteğini almak. Çocukların moral ve motivasyon kazanması için böyle bir organizasyon hazırladık. Sporcular şimdi kendinden eminin, daha rahat yarışacaklar ve güzel dereceler elde edecekler."

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Erzurum Temsilcisi Vedat Rafeyeli de buz pateninin her branşında federasyonu, hocası, sporcusu ve velileriyle büyük bir aile olduklarını belirterek, "Velilerin çoğu antrenmanları izlemeye geliyordu. Onların tribünden inip çocuklarıyla bu heyecanı yaşaması çocuklar için bir moral kaynağı oldu." dedi.

 

- Sporcular moralli, aileler mutlu

 

Şampiyonada mücadele edecek sporculardan 8 yaşındaki Derya Dağ, annesi ve babasıyla kaydığını, bu durumdan da çok mutlu olduğunu ifade ederek, şampiyonada birincilik hedeflediğini söyledi.

Sporculardan 7 yaşındaki Zeynep Ecrin de ailesinin kendisine destek olmak için buz pistine geldiğini, yarışmalarda altın madalya kazanacağını ifade etti.

Öğrenci velilerinden Esra Durmuş ise 1 yıldır çocuğunun bu sporu yaptığını belirterek, "Önümüzde Türkiye Şampiyonası var, aile olarak piste geldik. Antrenörümüz çocuklarımıza moral olsun diye böyle etkinlik düzenledi, çok mutlu olduk. Biz de çocuklarımıza moral ve destek için buradayız." diye konuştu.

Velilerden Hakan Çiğdem de çocuğuna moral olması için onunla piste çıktığını belirterek, "Anne baba, çocuk ilişkisi açısından güzel bir etkinlik oldu. Buz üzerinde zor dursak da çocuklarımız için güzel oldu, biz de stres attık." dedi.

Son Güncelleme: 25.03.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.