10 Mart 2016 Perşembe 17:28
Erzurum 'Diriliş, Erişilmesi Zor Bir Rekor Kırdı'

Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, izlenme oranı açısından erişilmesi zor bir rekora imza attıklarını, elde ettikleri başarının "bu toprakların hikayesini anlatmalarından kaynaklandığını" söyledi.

TRT'nin ilgi ve heyecanla izlenen ve yayınlandığı her hafta yeni bir izlenme rekoruna imza atan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin yapımcısı ve senaristi Bozdağ ile oyuncular, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen 12. Uluslararası Kar Film Festivali'ne katılmak üzere Erzurum'a konuk oldu.

Yapımcı Bozdağ dizinin başarısında yatan sırrı ve dizinin bundan sonraki bölümlerine ilişkin ipuçları verdi.

Dizilerinin sürekli yeni bir izlenme rekoru kırdığını ve çarşamba günü yayınlanan son bölümde de Türk televizyon tarihinin en yüksek izlenme oranını yakaladıklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Dizimiz en son dün yayınlandı ve yine reyting rekorları kırdık. Erişilmesi zor bir rekor kırdık. Her bölüm, Türkiye'de ve Avrupa'da reyting rekorlarında ilk sıradayız. Bence Diriliş'in bu kadar tutmasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi, bu toprakların ana değerleriyle Diriliş'in uyum göstermesidir. Bu noktada Diriliş dizisinin çok beğenildiğini düşünüyorum. Hikaye gerçekçi, teknik gücümüz çok yüksek. Aynı zamanda oyuncular rollerine iyi hazırlandı ve hakkıyla yerine getiriyorlar. Doğru bir projenin, başarılı olmasının bazı temel şartları var, bunlar, 'doğru hikaye', 'doğru kanal' ve 'doğru bir rejidir'. Bütün bunlar Diriliş'te var oldu. Onunla beraber seyirci de bağrına bastı."

- "Bu toprakları kendi hikayesiyle buluşturduk"

Bozdağ, Diriliş Ertuğrul'un öyküsünün bu toprakların tarihi olduğunu ve çok iyi bir anlatım gücüne sahip olduğu için bu kadar çok ilgi gördüğünü vurgulayarak, "Bin yıllık değerleri olan bu topraklar uzun zamandır bu değerlere yabancı dizilerin anlatılması esas tuhaflıktı. Biz dizide bu toprakları kendi hikayesiyle buluşturduk. O nedenle çok ilgi çekti çünkü bu topraklarda temel değerler var. Bu temel değerleri izleyici ekranda gördüğü vakit çok mutlu oluyor. O anlamda da Diriliş bu noktada çok başarılı oldu" diye konuştu.

- "Dizide bugüne mesaj kaygımız yok"

Dizinin başarısında hikaye kadar oyuncuların performanslarının da dikkat çektiğini anlatan Bozdağ, oyunun hikayesini yazarken, karakterleri hayalinde canlandırdığını ve bu karakterlere en yakın oyuncuları tercih ettiğini ve bu anlamda başarılı olduklarını belirtti.

Bozdağ, dizide yer alan bazı hikayelerin bugünle özdeşleştirildiğini ama aslında ülke gündemine ilişkin mesaj vermeye çalışma gibi bir gayretlerinin olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Aslında dizide ülke gündemine ilişkin mesajlar vermeye çalışmıyoruz. Temel evrensel duygular ve temel evrensel hikayeler var. Entrika, ihanet, kahramanlık gibi. Bunlar yüzyıl, üç yüzyıl geçse de değişmeyen temel meselelerdir. Eğer bir ülkede bir hain varsa veya bir ülkede dış güçler tarafından bir saldırı varsa, o bu gün de var, gelecekte de ve her zaman da olacak. Ben temel evrensel ana meseleleri yakaladığımı düşünüyorum. Bu noktada bu güne çok büyük tesiri var."

- "İzleyicileri sürprizler bekliyor"

Dizinin bundan sonraki bölümleri için de ipuçları veren Bozdağ, "Diriliş Ertuğrul"da sürprizlerle dolu bölümlerin izleyicileri beklediğini" söyledi.

Bozdağ, dizide artık yavaş yavaş Osmanlı hikayesinin başlayacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Her bölüm, bir önceki izlediğimiz sahnenin daha iyisi olacak. Artık yavaş yavaş Sögüt'e doğru, Osmanlı hikayesi gelmeye başlayacak. Anadolu Selçuklu Devleti'ni, Alaattin Keykubat'ı ve merkezi devleti göreceğiz. Aynı zamanda Saadettin Köpek'in hainlikleriyle bir devletin nasıl yıkılış sürecine girdiğini göreceğiz. Ertuğrul Gazi'nin yalnız kalarak bir avuç kahramanla beraber adım adım tarihi değiştirişinin hikayesini izleyeceğiz ve izleyiciyi de bol sürprizler bekleyecek."

- Kaan Taşener, dizeye dönecek

Dizide "Gündoğdu" karakterini canlandıran ve çekimlerinde attan düşerek kolu kırılan Kaan Taşener'in sağlık durumuna ilişkin bilgi de veren Bozdağ, Taşener'in iyi olduğunu ve iki üç gün içinde sete geri döneceğini söyledi.

- Yeni dizi Alprslan da hazır

Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizisinden sonra seyirciyle buluşturmayı planladığı Alparslan'ın hikayesini de tamamaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Nasip olursa 2017 veya 2018'de çekmeyi planlıyoruz. Çok büyük bir prodüksiyon olacak. İnşallah onun da çok başarılı olacağını düşünüyorum çünkü bu toplum kendi rol modellerinin hikayesini çok özledi. Tarih kitaplarında okuduğumuz halk arasında sözlü olarak hikayelerini dinlediğimiz kahramanları izleyiciyle buluşturmayı hedefliyorum. İnşallah ümit ediyorum ki bunlarda adım adım gerçekleşecek."

Son Güncelleme: 10.03.2016 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.