01 Nisan 2016 Cuma 19:13
Erzurum Emniyeti, Sınavlar İçin Ek Tedbirler Aldı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, yarın yapılacak Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS), ile önümüzdeki Pazar günü yapılacak Türk silahlı Kuvvetleri Askeri Liselere Giriş Sınavı (ALS) için ek tedbirler aldı.

Emniyetten yapılan açıklamada, ÖSYM Başkanlığı tarafından yarın 14:00'de MBSTS ve Pazar günü ise ALS'nin 09:30'da başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ÖSYM tarafından yürütülen sınav öncesi alınacak güvenlik önlemleri yanı sıra adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınav uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesi ile heyecanlanmalarına sebep olduğu, bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu ÖSYM tarafından önemle vurgulanmaktadır. Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergahlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, pazar yerleri vb. gibi gürültü oluşumunun yapılmaması gerekmektedir. Ayrıca, bluetooth kulaklık, kamera özellikli kulaklık, kalemler ile cep telefonu, tüketim maddeleri, çanta, kalem, silgi, küpe, kolye, broş gibi takı, metal para, metal içerikli aksesuarlar ve eşyalarla kopya çekmeye elverişli cihazların girişine kesinlikle müsaade edilmeyecektir."


 

Son Güncelleme: 02.04.2016 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.