10 Ocak 2017 Salı 12:18
Erzurum 'Eyof'un Türkiye'den Alınması Söz Konusu Değil'

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) Genel Koordinatörü Necati Kaplan, EYOF'un Türkiye'den alınacağı yönünde çıkan haberlere ilişkin, "Bu doğru bir bilgi değil. Net birinci ağızdan bunu teyit ediyorum. EYOF'un Türkiye'den alınması söz konusu değil." dedi.

EYOF Genel Koordinatörü Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde Erzurum'da, 11-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek EYOF'un, son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'den alınacağına yönelik medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

EYOF hazırlıklarına tüm hızıyla devam ederken medyada okudukları haberleri talihsizlik olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kaplan, "Bu haberleri okuduk ve bizde şok etkisi yarattı. Son hızla EYOF çalışmalarına devam ediyoruz. Zaten bir ay gibi bir süre kaldı. Son bir ay kala bizim medya kuruluşlarından böyle bir haber yayınlanınca çok şaşırdık." diye konuştu.

Kaplan, çıkan asılsız haberleri yadırgadıklarını ancak kayıtsız da kalmadıklarını belirterek, haberlerden sonra kendi muhatapları olan Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) ile bağlantıya geçtiklerini dile getirdi.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliğinin (EOC), EYOF'tan sorumlu direktörü Katarina Nycova'yı bizzat arayarak telefonla görüştüğünü anlatan Kaplan, şunları kaydetti:

"Kendisini bizzat aradım ve çeşitli ulusal ve yerel basın kuruluşlarında EYOF'un iptal edileceği yönünde spekülatif haberlerin yer aldığını söyledim. Bununla ilgili bizi aydınlatır mısınız? diye görüşmem oldu. Kendilerinin bu haberleri okuduktan sonra Avrupa Olimpiyat Komitesi Başkanıyla bizzat görüştüğünü, başkanın kesinlikle böyle bir iptalin söz konusu olmadığını ve EYOF'un planlandığı şekilde ülkemizde düzenleneceğini teyit ettiğini bana bildirdi. Tabii ki basın organlarımız da büyük ihtimalle bunu yurt dışında yayınlanan bazı spekülatif haberlerden alıp, yayınladılar. Bu doğru bir bilgi değil. Net birinci ağızdan bunu teyit ediyorum. EYOF'un Türkiye'den alınması söz konusu değil."

 

- "Avrupa Futbol Şampiyonası, OHAL'de yapıldı"

 

Türkiye'de herhangi bir güvenlik sorunun olmadığının altını çizen Kaplan, terörün dünya çapında globalleştiğine dikkati çekti.

Fransa'da Avrupa Futbol Şampiyonasından önce terör saldırısının yaşandığını ve Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini hatırlatan Kaplan, "Fransa'da, Avrupa Futbol Şampiyonası OHAL içerisinde gerçekleşti. O zaman kimse Avrupa Futbol Şampiyonasının iptalinden bahsetmedi. Sonrasında Amerika'da, Belçika'da ve Almanya'da terör olayları yaşandı. Artık terör global ve bütün dünya ülkelerinin ortak mücadele edeceği bir durum. Dolayısıyla ülkemizde teröre karşı her zaman olduğu gibi tüm tedbirler almıştır. Bizim kesinlikle güvenlik sorunumuz yok." değerlendirmesine bulundu.

 

Son Güncelleme: 10.01.2017 12:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.