25 Temmuz 2016 Pazartesi 01:43
Erzurum Halkı Ayakta

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Erzurum'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marş ve ilahiler seslendirdi. Daha sonra meydanda kurulan platformda Erzurum Büyükşehir Belediyesi mehteran ekibi vatandaşlara gösteri sundu.

Alanda toplanan binlerce vatandaş, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme Erzurum seninle", "Millet burada darbeciler nerede", "Vatan sana canım feda", "Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı.

Bazı vatandaşlar da otomobillerini Türk bayraklarıyla donatarak kent merkezinde şehir turu attı.

Vatandaşlardan Onur Yücesoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli ruhun şahlandığı bir dönem yaşadıklarını belirterek, "10 gündür nöbetteyiz, 110 gün de olsa, bin 110 gün de olsa bu nöbeti sonsuza kadar demokrasi için insan hakları için vatan için millet için tutma aşkında ve azmindeyiz. Bu nöbeti imanlı milletle tutmanın şevkini yaşıyoruz." diye konuştu.

Lokman Hıdıroğlu da basın mensuplarına demokrasi nöbetine milletle beraber verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Milli iradenin Erzurum'da başladığını belirten Zafer Tanas ise demokrasi nöbetine devam ettiklerini, her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu dile getirdi.

"Demokrasi nöbetine", Erzurum AK Parti milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenligil, İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, kurum yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri de katıldı.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.