22 Nisan 2015 Çarşamba 22:47
Erzurum milletvekili adayı Fırat'a yönelik saldırı

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli, AK Parti milletvekili adayı Abdurrahim Fırat'a yapılan saldırıyı kınadı.

Güvenli, Tekman ilçesinde esnaf ziyareti yapan ve vatandaşlarla görüşen Fırat'a yönelik saldırının hukuka, demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine karşı yapıldığını söyledi.

Bu tür saldırıların Türkiye'nin yakaladığı kardeşlik ve barış ortamına zarar veremeyeceğini, yapanların ise hukuk karşısında hesap vereceğini vurgulayan Güvenli, konuşmaktan, diyalogtan ve kendini anlatmaktan yana bir tavır ile ilçede bulunan Fırat'a, vandal bir üslupla saldıranların şiddetten beslenme çabalarının beyhude olacağını belirtti.

Güvenli, "Türk ve Kürt halkları kardeşlikten, barıştan yana tavır ortaya koymuştur, koymaya devam edecektir. Sandığa şiddeti yansıtmaya çalışanlar bir kez daha yanılacaklar. Özgür iradelere ipotek koyarak hedefe ulaşmaya çalışmanın demokrasilerde yeri yoktur. Abdürrahim Fırat veya başka bir partinin adayları sadece ve sadece kendilerini özgürce ifade etmek için seçim çalışması yaparken, onları eylem ve şiddetle durdurmaya çalışmanın affedilecek, hoş görülecek bir yanı olmadığı muhakkaktır. Biz, sivil toplum kuruluşları olarak partisine, etnik kökenine bakmadan bütün sivil ve siyasi çalışmaları demokratik çizgiler içerisinde destekliyor, Abdürrahim Fırat'a yönelik provokatif saldırıyı şiddetle kınıyor ve Sayın Fırat'a geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.04.2015 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.