08 Eylül 2015 Salı 18:48
Erzurum PMYO'da akademik yıl açılış töreni

 Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, zor bir dönemden geçildiğini belirterek, "Güçlü olmak, moralimizi yüksek tutmak, bir olmak, birlik olmak, iri ve diri olmak zorundayız" dedi. 

Altıparmak, Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2015-2016 akademik yıl açılışı dolayısıyla okul yerleşkesindeki salonda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin oldukça zor günlerden geçtiğini ve sözlerin boğaza düğümlendiği anlar olduğunu ifade etti. 

Bu tür olayları, Türkiye gibi stratejik bir coğrafyada bulunan ülkelerin sık sık yaşadığına işaret eden Altıparmak, şunları kaydetti: 

"Ne ilktir bu olaylar ne de sondur. Dağlıca'nın ardından ve ülkemizin diğer yerlerinde, biraz önce de Iğdır'la ilgili bir haber aldım. Iğdır'da şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, dostlarına, meslektaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Güçlü olmak, moralimizi yüksek tutmak, bir olmak, birlik olmak, iri ve diri olmak zorundayız, zira tarihe baktığımız zaman Türk milleti, hangi devleti kurarsa kursun bin yıllarca bu tür saldırılara maruz kalmıştır. Bu saldırıların arkası asla kesilmemiş ve devam etmiştir. Bundan sonra da kesileceğini söyleyemeyiz."

Altıparmak, dünyaya bakıldığında art niyetli ülkelerin maşalarını kullanıp Irak, Suriye, hatta Mısır'da oyunlar oynadığını ve bu sayede zenginliklerini artırdığını belirterek, "Biz bunun karşısında Diyarbakır'ın bir Bağdat, Hakkari'nin bir Halep, Şam olmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz" dedi. 

Erzurum PMYO Müdürü Suat Günbey de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde silahlı kuvvetler mensuplarına yapılan kalleşçe saldırının kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi.

Okulla ilgili de bilgiler veren Günbey, bu yıl Erzurum ve çevre illerden 440 vatan evladının polis memuru olabilmek için öğrenim göreceğini bildirdi. 

Son Güncelleme: 08.09.2015 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.