14 Mart 2016 Pazartesi 13:38
Erzurum Tkdk'ya Hayvancılık Yatırım Başvuruları Tamamlandı

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü, AB Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) II Programında başvuruların tamamlandığını ve 52 proje başvurusu alındığını bildirdi.

TKDK Erzurum İl Koordinatörü Atilla Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, IPARD II kapsamında, il genelinde 26'sısüt hayvancılığı, 26'sı da besi hayvancılığı tesislerinin kurulması yönünde olmak üzere 52 proje başvurusu yapıldığını belirtti.

Proje başvurularının Erzurum'da hayvancılıkta, üreticilerin ve besicilerin eski üretim yöntemlerinden yeni modern tesislere yöneldiğini göstermesi bakımından önemli olduğunu ifade eden Özlü, şunları kaydetti:

"Bu istek ve ivme ile devam edilirse ilimizde kısa zaman sonra modern ve verimli hayvancılık işletmelerinin sayısında ciddi artış olduğunu göreceğiz. Projeler kapsamında mevcut ahırların modernizasyonu, yeni ahırların inşa edilmesi, süt sağım binaları, yem depoları, gübre çukurları gibi yapım işlerinin yanı sıra süt sağım üniteleri, ahır içi makineler, yemleme ve tarlada kullanılan makine ekipmanlar ile mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin yüzde 65 ya da yüzde 70 oranında desteklenmesi sağlanacak. Ayrıca uygun görülen tüm başvurularda yatırım harcamaları KDV'den muaf tutulacak."

Özlü ayrıca, "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması İle İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" kapsamındaki projelerde başvuru süresinin 25 Mart'ta sona ereceği, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Destek" başlığı kapsamında yapılacak yatırımlarda ise başvuruların 28 Mart-22 Nisan arasında yapılması gerektiğini hatırlattı.

Son Güncelleme: 14.03.2016 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.