14 Kasım 2015 Cumartesi 20:03
Erzurum Valiliğinin Geçen yılın 2 katı yatırımı

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Nisan ayından günümüze kadar 700 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığı bildirildi. 

Türkiye genelinde, 30 büyük şehirdeki İl Özel İdareleri'nin kapanmasından sonra görevlerinin bir kısmı valiliklere bağlı yeni açılan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına (YİKOB) devredildiği hatırlatılan açıklamada, "Bir buçuk yıl içerisinde Erzurum’un tüm ilçelerine toplamda 700 milyon liradan fazla yatırım gerçekleştirdik. Yaptığımız bu yatırımlar içerisinde Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı yatırımları başta olmak üzere Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın yatırımları bulunmaktadır" denildi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kampüsü ihalesinin 9 Aralık’ta gerçekleştirileceği de hatırlatılan açıklamada, yaklaşık 52 dönüm arazi  üzerinde inşa edilmesi planlanan yeni Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün, modern mimarinin yanında geleneksel Selçuklu Mimarisi motiflerini taşıyacağı kayedildi. Açıklamada, "Sosyal medya üzerinde yayınlanan projen halk tarafından tam puan aldı. Dev proje, Erzurum İtfaiye Daire Başkanlığı'nın da bulunduğu Abdurrahman Gazi Türbe yolunda gerçekleştirilecek." denildi. 

Açıklamada İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birçok binanın onarıldığı, Oltu ile Uzundere ilçelerinde yeni İlçe Emniyet Amirliği binaları yapıldığı da ifade edildi. 

 

Son Güncelleme: 14.11.2015 20:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.