23 Kasım 2015 Pazartesi 17:04
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak 24 Kasım Öğretmenler Günü

 

Altıparmak, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkenin geleceği ve umudu çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenlerin, günlerini kutladığını ifade etti. 

Bu özel günün, tüm öğretmenlere, eğitim camiasına ve yurttaşlara kutlu olması dileklerinde bulunan Altıparmak, mesajında, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, ana-baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum."

- Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'in mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkamı Sekmen de bilginin kaynağı olan öğretmenlerin toplumun aynası olduğunu dile getirdi.  

Öğretmenlik mesleğinin eğitim ve kültür tarihi açısından çok müstesna bir yerinin bulunduğunu belirten Sekmen, şunları ifade etti: 

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına en büyük sorumluluğu kuşkusuz öğretmenlere yüklemiştir. Vazifelerini en iyi şekilde icra eden öğretmenlerimiz, bugün sahip olmaktan gurur duyduğumuz, maddi ve manevi her anlamda en büyük zenginliğimiz olan yeni nesilleri yetiştirmektedirler. Bu nesillerin önderliğinde yoluna devam eden Yeni Türkiyemiz, dünyanın parmakla gösterilen sayılı devletleri arasında yerini almış durumdadır. Öğretmenlerimizin, geleceğimizin güvencesi olduğu gerçeğini bir an olsun aklımızdan çıkartmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, eğitim neferlerimize selam ve sevgilerimi iletiyorum." 

Son Güncelleme: 23.11.2015 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.