22 Temmuz 2016 Cuma 16:18
Erzurum'da 2 Bin 71 Hatim Duası Yapıldı

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından okunan hatimlerin duası yapıldı, Erzincan'da ise "demokrasi nöbetinin" tutulduğu Cumhuriyet Meydanı'nda cuma namazı kılındı.

Darbe girişiminin ardından Erzurum'da okunan 2 bin 71 hatmin duası, tarihi Ulu Cami'de cuma namazından önce İl Müftü Vekili Celal Büyük tarafından yapıldı.

Büyük, duanın ardından cuma hutbesinde, içinden geçilen zorlu süreçte kendilerine şehitlik nasip olanlara rahmet ve mağfiret, yakınlarına sabır diledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da, tarihinin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadığını belirten Büyük, şunları söyledi:

"Yüce Rabbimiz, bütün unsurlarıyla milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir. Bu büyük nimet sayesinde ateş çukuruna yuvarlanmaktan ve karanlığa gömülmekten kurtulduk. Kardeşlerim, bu acı tecrübe bize şunu göstermiştir, hiçbir güç, Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün değildir. Bu hain saldırılar bize şunu öğretti, şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler rezil ve zelil olmaya mahkumdur. Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk'ın kudret, rahmet hidayeti de onun yanındadır."

- Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda cuma namazı

Erzincan'da ise darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbetinin" tutulduğu Cumhuriyet Meydanı, Erzincan Belediyesi ve İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla cuma namazına ev sahipliği yaptı.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Doğan İnci ve yüzlerce vatandaş, alanda birlikte saf tuttu.

İl Müftüsü Yavuz Karabayır, cuma hutbesinde, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, bu zor günde ülkenin tüm unsurlarıyla kenetlendiğini ifade etti.

Son Güncelleme: 23.08.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.