29 Ocak 2016 Cuma 10:08
Erzurum'da 3. Tarım İcra Kurulu Toplantısı Yapıldı

Valilikte toplanan kurulda, tarımsal ürünlerin üretimi kadar, üreticilerin bilinçlendirilmesi, üretime yönelik bilgi düzeylerinin yükseltilmesi için öneriler üzerinde görüşmeler yapıldı.

Kurula sunum yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kurul üyelerine sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirerek kısa vadede yapılabilecekler hakkında çözüm önerileri sundu.

Vali Ahmet Altıparmak, kurulda yaptığı konuşmada, tarım sektörünün, il için vazgeçilmez bir sektör ve tarım teşkilatının çalışma alanının geniş olduğunu belirtti.

Her geçen gün teşkilata yeni sorumluluklar ve vazifeler düştüğüne işaret eden Altıparmak, "Bu iş ve işlemlerin mutlak anlamda bir veya birkaç kurumun işbirliği, ortak akıl ve çalışma çizgisinde olması gerektiğini, sektör sorunlarının bertaraf edilmesinin ve hizmet kalitesinin geliştirilmesinin bütün ülkemiz ve ülkemiz özelinde de Erzurum için elzem" dedi.

Bürokrasi dilinin yazı olduğunu ancak hızlı ve etkin çözüm üretmede, farkındalık oluşturduktan sonra, sorunları ve çözümleri yazılı hale getirmenin çok daha etkin olduğunu dile getiren Altıparmak, "Bunun da en güzel örneği Erzurum Tarım Konseyinin son bir yılda yaptığı çalışmalardır. Yıllardır dile getirilen, her kesimin talebi olan Canlı Hayvan Borsasının konseyde görüşülmesi, farkındalığın oluşturulması, ilgili kurum ve kuruluşların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi Erzurum'da Canlı Hayvan Borsası yapım işini bugünkü sürece getirmiştir" diye konuştu.

Kurul toplantısında, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu İhracatçılar Genel Sekreterliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi, Erzurum Bölgesi Veteriner Hekimler Odası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Erzurum Ziraat Odası, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü temsilcileri tarafından sorun ve öneriler tartışılarak, geleceğe yönelik hedefler ortaya konuldu.

Son Güncelleme: 29.01.2016 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.