19 Şubat 2016 Cuma 17:48
Erzurum'da 'Anne Üniversitesi Projesi' Başladı

Erzurum'da, Yakutiye Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi işbirliğiyle ikincisi gerçekleştirilen "Anne Üniversitesi Projesi" törenle başladı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon'da düzenlenen törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, belediye ve üniversite işbirliğiyle düzenlenen projenin önemli olduğunu söyledi.

Terör saldırılarında annelerin evlatlarını şehit verdiğini ve en derin acıyı annelerin yaşadığını ifade eden Koçak, "Annelerin hakkı ödenmez. Böylesine önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak, destek olmaktan dolayı da mutluluk duyuyorum" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ise Anne Üniversitesi Projesi'nin ikincisini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Annelerin aynı zamanda çocukların ilk öğretmeni olduğunu dile getiren Korkut, "Anneler için ne yapsak azdır. Yine eğitimin önemi ortada. Anne var, Fatihleri, Mustafa Kemalleri doğuruyor. Ancak iyi yetişmemiş insanların iyi eğitmedikleri, insan sevgisini, merhameti yüreğine koymadığı bazıları ise terör olarak, felaket ve kötülük olarak topluma dönüyor. Eli öpülesi anneler için yapılacak her şeyin çok büyük önemi var" diye konuştu.

Törene, akademisyenler ve okula kayıt yaptıran kadınlar katıldı.

Erzurum'da

Erzurum'da

Erzurum'da

Son Güncelleme: 20.02.2016 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.