06 Ocak 2016 Çarşamba 13:01
Erzurum'da Atlarını Kuruyemişle Besliyorlar

 Erzurum'un Narman ilçesinde yaşayan çiftçi Necat Turan, 50 yıldır çocuklarından ayırt etmediğini belirttiği atlarını arpanın yanı sıra fındık, kuru üzüm ve kuru dutla besliyor.

Turan, 76 yaşında olduğunu ve atlara ilgisinin 26 yaşında başladığını söyledi. Yarım asırdır baktığı atlarına sevgiyle yaklaştığını ifade eden Turan, şöyle konuştu:

"Atlara olan ilgim ilçemizde düzenlenen at yarışlarını izlemekle başladı. Askerden döndükten sonra 26 yaşındayken kendime bir at aldım. Daha sonra evimin yanına bir çiftlik kurarak, at sayısını 10'a çıkardım. Devamlı atlarla uğraşıyorum. Atlarıma büyük özenle bakıyorum ve onları arpanın yanı sıra fındık, kuru üzüm ve kuru dutla besliyorum. Yaz aylarında atların dinç olması için onlara banyo yaptırıyorum. Kış aylarında ise her gün atlarımı tımarlayarak, ayaklarına masaj yapıyorum. Atların her halinden anlarım. Atların da sevgisini kazandım. Ne dersem onu yapıyorlar. Atların yeri hayatımda çok başkadır."

- At sevgisini torunlarına da aşıladı

Turan'ın 16 yaşındaki torunu Melisa Turan da dedesi sayesinde küçüklüğünden bu yana at biniciliği yaptığını belirtti.

Atlarla arkadaş olduğunu dile getiren Turan, "İlk kez dedem beni ata bindirmişti ve o zaman çok korkmuştum. Bana korkmamam gerektiğini, atların zararsız olduğunu söylemişti. O günden bu yana yaz kış ata biniyorum. Atlarla arkadaş oldum. Dedem iyi ki bana at biniciliğini öğretti. Bu anlamda birçok kişiye göre çok şanslıyım" dedi.

 

Son Güncelleme: 06.01.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.