09 Mart 2016 Çarşamba 17:23
Erzurum'da Basketbol Maçında Fenalaşan 12 Yaşındaki Kız Hayatını Kaybetti

Erzurum'da hafta sonu düzenlenen Minik Kızlar Basketbol Ligi müsabakasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve 3 gündür tedavi altında tutulan 12 yaşındaki Beyzanur Önel, hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Basketbol Federasyonunca 5 Mart Cumartesi günü Erzurum Spor Salonununda gerçekleştirilen Minik Kızlar Basketbol Ligi müsabakasında rahatsızlanan İMBK İnönü İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Önel, müsabakanın hakemine durumunun iyi olmadığını bildirdikten sonra bayılarak yere düştü.

İlk müdahalesi müsabakada görevli sağlık ekiplerince yapılan Önel, ambulansla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yoğun bakımda tedavi altına alınan Önel, 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Cem Culfa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi günü yapılan Minik Kızlar Basketbol Ligi müsabakasının son periyodunda Önel'in oyuna girdiğini söyledi.

Önel'in, müsabakaya girdikten 4 dakika sonra fenalaşarak, "hakeme durumunun iyi olmadığını" söylediğini dile getiren Culfa, "İlk olarak salonda görevli sağlıkçılar müdahale etti. Antrenör arkadaş ambulansı aradı ve Önel ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımdaydı akşam da rahmetli oldu. 3 aydır çalışıyordu ve idmanlara katılıyordu. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Doktorların raporlarını görmedim ama heyecana bağlı olduğunu öğrendik. Olayla ilgili kesin bir bilgi alamadık" diye konuştu.

- Hastaneye kalbi durmuş halde gelmiş

Bu arada, hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, küçük kız hastaneye kalbi durmuş halde getirildi. Acil serviste yapılan müdahaleyle kalbi yeniden çalıştırılan küçük kız, tedavi altında tutulduğu yoğun bakım ünitesinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Son Güncelleme: 09.03.2016 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.