14 Ağustos 2015 Cuma 11:57
Erzurum'da bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Erzurum Valiliğince kentteki bazı alanlar 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletin ve milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması amacıyla emniyet ve asayiş görevlerinin yerine getirildiği belirtilerek, ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü bildirildi.

Son dönemde bölücü terör örgütünün terör ve yıldırma eylemlerinden kentteki sosyal ve ticari hayatın olumsuz etkilenmeye başladığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölücü terör örgütünün bölge halkı üzerinde baskı oluşturmak maksadıyla terör eylemlerini artırma gayretinde olduğu bilinmektedir. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük bir mağduriyet yaşamaktadır.

2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince, Şenkaya ilçesi mülki sınırları içinde bulunan bölgeler, 17-31 Ağustos'ta 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın bu bölgelere girmesi can ve mal güvenliklerinin korunması amacıyla yasaklanmıştır."

Son Güncelleme: 14.08.2015 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.