29 Nisan 2016 Cuma 17:23
Erzurum'da Çocuklara Psikososyal Tarama

 Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliğiyle açılan "Erken Çocukluk Dönemi Psikososyal Gelişim Tarama ve İzlem Merkezi"nde 0-5 yaş arasındaki çocuklar psikososyal yönden taramadan geçirilecek.

Merkezin açılışı, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla yapıldı. Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Onur Burak Dursun ile Halk Sağılığı İl Müdürü Mahmut Uçar'dan bilgi aldı.

Uçar, merkezin erken çocukluk döneminde, çocukların psikososyal gelişimini taramak ve uygun tedavi için gerekli yönlendirmeleri yapmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Erzurum merkez ve ilçelerine hizmet verecek merkez ile mümkün olduğunca çevre illerdeki çocuklara ve ailelere de ulaşılmaya çalışılacağını ifade eden Uçar, şunları söyledi:

"Bölgemizde alanında ilk ve tek olan merkezimizde insan gelişiminin en önemli dönemi olan 0-5 yaştaki çocukların zihinsel, sosyal ve motor becerilerinin gelişimleri değerlendirilerek bu yaş döneminde görülebilecek ruhsal sorunları tespit edip erken dönemde gerekli önlemlerin alınması amaçlanmaktadır. Bu amaçla uygun yaş aralığındaki çocuklarımız aile hekimleri ile irtibata geçilerek tespit edilmekte ve merkezimize getirilerek değerlendirilmektedir. "

Açılış törenine Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fazlı Erdoğan da katıldı.

Merkez ile 0-5 yaş arasındaki çocuklar psikososyal yönden taramadan geçirilerek, yapılacak testlerle çocukların gelişim ve anksiyete (kaygı, korku, gerilim ve sıkıntı hali) sorunları ortaya konulacak.Merkezde, ailelere bilimsel rehberlik hizmeti sunulacak ve eğer bir sorun varsa çocuğun ileri tanı tedavi merkezlerine yönlendirilmesi sağlanacak.

 

Son Güncelleme: 29.04.2016 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.