29 Kasım 2015 Pazar 14:23
Erzurumda Dil ve Konuşma Bozuklukları Semineri

Dil ve konuşma bozuklukları uzmanı Özgür Tekol, seminerde yaptığı sunumda, konuşma bozukluklarının otistik, down sendromlu ve işitme engelli çocuklarda olacağı gibi sağlıklı bireylerde de görülebileceğini belirterek, "Bu yüzden dil ve konuşma problemi genel bir sorundur. Bu tür sıkıntıları çeken bireyler maalesef doğru iletişim kuramadıkları için toplumdan kimi zaman soyutlanıyor" dedi.

Dikkat Akademisi Kurucu Müdürü Adalet Ömeroğlu, seminer sonunda yaptığı açıklamada, teknolojinin çocukları yalnızlaştırdığı ve çevresiyle iletişimini kısıtladığını belirtti.

Çocuklara yalnız olmadıklarını göstermeleri gerektiğini ifade eden Ömeroğlu, "Önemli değil zamanı gelince konuşur gibi söylemler sorunun çözümü değildir. Konuşma pratiğinin arttırılmasıyla ilgili etkinliklerin neler olduğunu bu seminerde hep birlikte gördük" dedi. 

Son Güncelleme: 29.11.2015 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.