10 Mart 2016 Perşembe 20:08
Erzurum'da 'Diriliş Ertuğrul' Ekibine Yoğun İlgi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinin düzenlediği 12. Uluslararası Kar Film Festivali'ne katılmak için Erzurum'a gelen TRT'nin sevilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un ekibi, binlerce öğrencinin doldurduğu salonda söyleşi gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi oditoryum salonunda, dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, yönetmeni Metin Günay, başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, diğer oyuncular Cengiz Coşkun, Cavit Çetingüner, Nurettin Sönmez ve Didem Balçın öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Dizinin yapımcısı Bozdağ, bir soru üzerine diziyi yapmaktaki gayelerinin Türklerin dünya tarihini yeniden yazmak için Anadolu'ya gelmesi olduğunu söyledi.

Tarihte, 13. yüzyılın kendi ilgi alanı olduğunu belirten Bozdağ, "Bu coğrafyaya Türkler, Moğallar ve Haçlılar geldi. Ama neden Haçlılar, Moğallar değil de bu coğrafyada dünyanın en büyük medeniyetlerden biri Osmanlı oldu. Bu dizinin yapımında bunlar beni etkileyen faktörlerdir" diye konuştu.

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, Ertuğrul Gazi'yi oynamanın her oyuncuya nasip olamayacağını belirterek, "Her şeyden önce çok gurur duyuyorum böyle bir rolde oynadığım için. Çok mutlu hissediyorum kendimi. Sizin Ertuğrul Gazi olabilmenize halkın inanabilmesi için bütün oyuncu arkadaşlarınızın ve kendinizin de Ertuğrul Gazi olmanıza inanmanız lazım" diye konuştu.

Düzyatan, böyle bir başarıyı yakalamalarının asıl nedenlerinden birinin de bütün oyuncularla oynadıkları rollere inanmalarından kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

"13. yüzyıldan bir karakter oynamak, ecdadımızdan bir kahramanı oynamak her şeyden önce çok önemli. Bu rolü oynarken, elimizin altında şu an günümüzde kullanmadığımız kılıç, ok, yay ve buna benzer birçok şey kullanıyoruz. Bu hisle oynamaya devam ediyoruz. Beğenilerinizi gördükçe daha iyi olmaya çalışıyoruz."

Programa, yaklaşık 5 bin kişi katılırken, bir o kadar vatandaş da dışarıda bekledi.
 

Son Güncelleme: 11.03.2016 08:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.