21 Mayıs 2016 Cumartesi 15:38
Erzurum'da Dünya Süt Günü Etkinliği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Dünya Süt Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, 5 ton sıcak süt dağıtıldı.

Yakutiye Kent Meydanı'ndaki etkinlikte, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar vatandaşlara sıcak süt ikramında bulundu.

Tavlaşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum sütünü Türkiye'ye tanıtmak amacıyla halka organik süt dağıttıklarını söyledi.

Etkinlik ile sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmayı ve her yaş grubundakilere süt içme alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Tavlaşoğlu, şöyle konuştu:

"Halkımız, çeşitli reklamlar nedeniyle sütten soğutulup farklı içeceklere yönlendiriliyor. Hükümetimiz ilköğretim okullarındaki çocuklarımıza sütü sevdirmek için süt dağıtımı başlattı. Biz de bu programı desteklemek amacıyla Erzurum'da halka 5 ton süt dağıtımı yapıyoruz. Sütün özellikle çocuklarda başlayıp büyüklerimize de devamlı içirilmesi gereken bir içecek olduğunu halkımıza belirtmek istiyoruz. Bu bakımdan Erzurum, Türkiye'nin organik süt üretim illerinden birisidir."

Erzurum'a özgü organik sütün dağıtıldığı etkinliğe, çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Son Güncelleme: 21.05.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.