17 Nisan 2015 Cuma 18:23
Erzurum'da eğitim semineri verildi

ERZURUM - Büyükşehir Belediyesi, ev ve süs hayvanı satışı yapanlara ve yerel hayvan koruma görevlilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Belediye Encümen Salonunda, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı veteriner hekimlerce verilen yerel hayvan koruma görevlilerine yönelik eğitim seminerine 24, ev ve süs hayvanı satışı yapan işyeri sahiplerine yönelik eğitim seminerine ise 18 kursiyer katıldı.

İki gün süren eğitimde kursiyerlere, ev ve süs hayvanı satışı yapanlara ve yerel hayvan koruma görevlilerine, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması, sahiplendirme, kısırlaştırma, ev ve süs hayvanlarının davranışı, ekolojisi, işaretlenmesi ve bakımı, viral enfeksiyonlar ile hayvanlarda sağlık koruma ve aşılama bilgileri, ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair kanun ve yönetmelik, ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği konularında bilgi verildi.

Programda konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Durak Bulut, hayatımızın bir parçası olan hayvanların bakımının önemine dikkat çekerek, "Erzurum Büyükşehir  Belediyesi olarak, tüm canlıların yaşam hakkına saygımız var. Bu eğitim programı bu anlayışımız doğrultusunda gelişmiş bir hizmettir. Bu eğitimin verilmesi, kanuni bir zorunluluğun dışında, bizim için başka bir anlam taşıyor. İnsan sağlığı, çevre sağlığı, yaşamımızın bir parçası olan hayvanların sağlığı bizim için önemli" dedi.

Eğitim programına katılan 32 kursiyere veteriner hekimler tarafından sertifakaları verildi.

Son Güncelleme: 17.04.2015 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.