18 Kasım 2015 Çarşamba 13:37
Erzurum'da engellilere aylık 7,4 milyon lira destek projesi

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın en önemli hizmet alanlarından olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların, insan onuruna yakışır biçimde hayatın içinde yaşama hakkının, en temel evrensel haklar arasında yer aldığına işaret eden Abdulhakimoğulları, bu hakkın sağlanmasında herkese görevler düştüğünü söyledi.

Abdulhakimoğulları, ülkelerin gelişmişlik düzeyinde engelli nüfusa sağlanan yaşam standardı ve sunulan hizmetlerin çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek şunları kaydetti: 

"Ülkemizde bu alanda son zamanda yapılan düzenlemelerle dev adımlar atılmıştır. Engellilerin yaşadığı problemler, bir problem olmaktan çıkıp sosyal boyutlarıyla herkesi ilgilendiren bir durum haline gelmiş olup bu konuda sosyal çözümler üretilmiştir. Bu kapsamda Erzurum'da 7 bin 338 engellinin evde bakım hizmetinden, 285 engelli de rehabilitasyon merkezi hizmetinden faydalanıyor ve engelli evde bakım hizmeti kapsamında aylık takribi 7 milyon lira, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi hizmeti kapsamında ise aylık 440 bin lira destek sağlıyoruz."  

Engelliler konusunda önem verdikleri bir diğer konunun da "erişilebilirlik" olduğunu dile getiren Abdulhakimoğulları, "Tüm yaşam alanlarının engelli ve yaşlılarca erişilebilirliği hedefiyle çalışmalarımız devam etmektedir. Kentteki Palandöken, Aziziye ve Yakutiye ilçelerinde yaptığımız denetimlerde 625 yaşam alanın bu anlamda incelemesi yapılmıştır" dedi. 

Son Güncelleme: 18.11.2015 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.