08 Temmuz 2015 Çarşamba 12:07
Erzurum'da Erenler Alevi Bektaşiler Derneğinden iftar yemeği

Erzurum'da Erenler Vakfı Alevi Bektaşiler Derneği tarafından iftar yemeği düzenlendi.

İftar yemeğine, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Erzincan'dan Alevi dedeleri katıldı.

Programda konuşan Dernek Başkanı Ali Kemal Demir, şunları söyledi:

"Amacımız birlik, beraberlik, kardeşlik olan ramazan ayının ülkemize, devletimize ve islam alemine hayırlara vesile olması. Allah'ın bize sunduğu güzellikleri kutsal aylarımız olan ramazan, hızır, muharrem aylarının ve yılın her gününün özel olması şartıyla Hak Muhammet Ali yolundan ayrılmadan yaşamak ve yaşatmaktır. Birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik bağımız güçlenmesi için Allahu tealanın kulu, Peygamber Efendimizin ümmeti, Kur'an-ı Kerim'in yolumuz olduğunu unutmamamız gerekmektedir."

İftar yemeğinden sonra yemek duası yapan Alevi dedesi Mehmet Uğurlu ise dört kitabın hepsinin, başta Kur'an olmak üzere, Allah'ın varlığını, birliğini, inandığı şekilde ibadet etmeyi, insan haklarına saygı göstermeyi, ahlaksal yükselmeyi emrettiğini belirtti.

Uğurlu, şunları dile getirdi:

"İnsanoğlunun yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Cahil insan dar bir kuyu içindedir. O nedenle katıdır, serttir, bildiğinden başkasını kabul etmez. Adil insansa engin bir gönüle sahiptir. İslam dini barış, sevgi, ahlak dini olduğunu bir türlü dünyaya tanıtamadık herhalde kendimizde tanıyamadık. Halen insanlar fırkalara bölünüyorsa noksanlarımızın çok olduğunu bilmek gerekir. Eğer göremiyorsan gerçek varlığı Alevi olsan ne çıkar, Sünni olsan ne çıkar. Sanat ettiysen sahtekarlığı dede olsan ne çıkar hoca olsan ne çıkar. İnsanlar giderken hep ileriye bizler niye kaldık bu kadar geriye, gelmedikçe cahillikten beriye, Aleviysen ne çıkar Sünniysen ne çıkar. Kemaletin hidayetim olmazsa, eğer insanlığa hayrın kalmazsa, gündüz tesbihli gece kavgacıysan, eline, beline, diline sahip olmazsan Alevi olsan ne çıkar Sünni olsan ne çıkar."

İl Müftü Yardımcısı İmamoğlu'da vakıf çalışmalarında başarı diledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Tavlaşoğlu'da, Erzurum merkezde 5 ve 20 ilçemizde de birer iftar çadırı kurulduğunu ifade etti.

İslam dünyasının en kanlı ramazanlardan birini geçirdiğini vurgulayan Tavlaşoğlu, "Dünyanın çeşitli ülkelerinde sadece Müslüman oldukları için katledilen insanlar var. İşin en acı tarafı da ölen de öldüren de 'Allahu ekber' diyor. Bunları görüp birlik ve beraberliğimizi, vatanımızı, bayrağımızı daha çok sahiplenmemiz gerekiyor" dedi.

Son Güncelleme: 08.07.2015 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.