31 Ocak 2016 Pazar 13:53
Erzurum'da etkili olan Kış

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede dün gece en düşük sıcaklık, sıfırın altında 18 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars ve Erzincan'da 8, Ardahan ve Iğdır'da 5 derece kaydedildi.

Bölgede aralıklarla etkisini sürdüren kar ile tipi nedeniyle Erzurum'da 9 köy ve mahalle yolunda ulaşım sağlanamıyor. Belediye ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis oluşması beklenen bölge genelinde hava sıcaklıklarının 2-4 derece artması bekleniyor.

Eğimli yerlerde çığ tehlikesinin bulunduğu bildirilen bölgede, vatandaşlar ve yetkililerin bu konularda tedbirli olmaları istendi.

Bölgede gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Erzincan 3, Erzurum, Kars ve Ardahan'da 1 derece olması öngörülüyor.

- Kar kalınlıkları

Kar kalınlığı il merkezlerinde Ağrı'da 68, Erzurum'da 35, Kars ve Erzincan 18, Ardahan'da ise 10 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum Palandöken'de 150, Erzurum Konaklı'da 144, Sarıkamış Cıbıltepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetreyi buldu.

Son Güncelleme: 31.01.2016 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.