25 Ocak 2016 Pazartesi 12:33
Erzurum'da Görevli 300 Öğretmen Avrupa'ya Uçtu

 HADİ ŞENGÜL - Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğünce yurt dışındaki eğitim sistemlerinin gözlemlenmesi amacıyla başlatılan "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor Projesi" kapsamında yüzlerce öğretmen Avrupa'ya gönderildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın isteğiyle 3 yıl önce başlatılan proje kapsamında gruplar halinde şimdiye kadar 300 öğretmen, Avrupa'nın farklı ülkelerine gitti.

Ülkelerin eğitim sistemlerinin incelenmesini amaçlayan proje kapsamda ay sonunda 108 öğretmen daha Avrupa'ya gönderilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin Vali Altıparmak'ın kentte görevli öğretmenlerin mesleki gelişimlerinde vizyon ve tecrübe kazanmaları amacıyla başlatıldığını söyledi.

Avrupa ülkelerindeki çalışma ortamları ve sistemlerinin bilinmesi açısından projenin öğretmenlere önemli katkılar sağladığına dikkati çeken Arslan, şunları kaydeti:

"Bu projeye öğretmenlerimiz fevkalade ilgi gösterdi. Birinci etapta 150, ikinci etapta da 150 öğretmenimizi Avrupa'ya gönderdik. Üçüncü etabı da bu sömestir tatilinde gerçekleştireceğiz. 108 öğretmenimiz bundan yararlanacak. Doğrusu, projenin dönüşleri çok güzel, biz bunlardan fevkalade memnunuz. Yürüttüğümüz faaliyete tüm öğretmenlerimiz kendi öz kaynaklarını kullanarak katılıyor. Bu son etapta ise İtalya'nın başkenti Roma'ya izleme ve inceleme ziyareti düzenlenecek. Umuyoruz ki arkadaşlarımızın kurduğu bu bağlar çerçevesinde önümüzdeki yıllarda 'Avrupa Birliği Erasmus Plus' iş birliğinin temelini oluşturacak iletişim kanalları oluşturulacak."

- Proje Koordinatörü Hopur

Proje Koordinatörü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Çiğdem Hopur da projenin, öğretmenlerin kendi mesleki ve kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığını anlattı.

Projenin, özellikle gelişmiş ülkelerin eğitim sistemlerinin incelenmesi ve öğretmenlerin gözlemlerini sınıfa aktarması yönü de bulunduğunu belirten Hopur, "Bir kişiyi ya da bir öğrenciyi yurt dışına götürdüğünüzde, onun kişisel gelişimine katkıda bulunmuş oluyorsunuz. Bir öğretmeni yurt dışına götürdüğünüzde de sınıfındaki en az 30 öğrencinin, bir idareciyi yurt dışına götürdüğünüzde ise o okuldaki en az 300 öğrencinin hayatına dokunmuş oluyorsunuz" diye konuştu.

Hopur, öğretmenlerin Prag, Macaristan, Almanya ve Viyana'daki eğitim sistemlerini görme fırsatı yakaladığını ifade ederek, "Öncelikle çok büyük özgürlüklerin olduğunu düşündüğümüz Avrupa'da, aslında o özgürlüklerinin altında çok katı kuralların yattığını, trafik kurallarına insanların niçin uyduklarını gördüler çünkü 3 kere kırmızı ışıkta geçtiğiniz zaman çok ciddi para cezasının yanında polisle muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz. Herhangi bir yere çöp attığınızda çok ciddi para cezasıyla karşı karşıya kaldığınızı görüyorsunuz. Bu yönünü de öğretmenlerimiz gördü" değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 25.01.2016 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.