07 Aralık 2016 Çarşamba 20:22
Erzurumda Halep İçin Yürüyüş

Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun (ESTP) çağrısıyla, öğle namazından sonra cami avlusunda toplanan Müslümanlar, Lalapaşa Camisi’nden Havuzbaşı Meydanı’na doğru yürüyüş yaptı. Başta Rusya ve İran olmak üzere Esed, ABD ve diğer katliamcı güçler aleyhinde sloganlar atarak yürüyen kalabalık Halep halkına reva örülen zulmü eleştiren pankart ve dövizler taşıdı.

 

Havuzbaşı Meydanına varan topluluk adına ESTP başkanı Mustafa Güvenli basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını müteakip Erzurum İl Müftüsü Celal Büyük’ün yaptırdığı duayla program sona erdi. Tekbirlerle başlanan yürüyüş esnasında “Katil Rusya Suriye’den Defol”, “Katil İran Suriye’den Defol”, “Halep Halkı Yalnız Değildir”, “Suriye Cihadı Onurumuzdur”, “Erzurum’dan Halep’e Direnişe Bin Selam”, “Zalimler Allah’a Hesap Verecek”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol” vb. sloganlar atıldı. Açılan pankartlarda “Katil Rusya Suriye’den Defol”, “Esed, İran, Rusya Şer İttifakına Karşı Direnen Halep’in Yanındayız, “Halep’de Kaç Çocuk Kaldı?”, “Bugün Halep Yanıyor, Yayın Zulmedenler Yanacak” vb. ifadelere yer verildi. Program sonunda ayrıca Halepli bir kız öğrencinin teşekkür mahiyetinde okuduğu şiire ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Halep halkıyla ve tüm mazlumlarla dayanışma vurgusu taşıyan konuşmasına yer verildi.

 

ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, dünya yıkılsa bir arada olamayacak Esad Rejimi, Amerika, Avrupa, İsrail, Rusya, PKK ve İran’ın el ele vererek Halep’i yok ettiğini dile getirerek, bu şer koalisyonunun, sistematik biçimde; okulları, fırınları, hastaneleri, ambulansları, yardım TIR’larını ve camileri vurup imha ettiğini belirtti. Güvenli, "Halep, dünya tarihinin en ağır bombardımanını ve sivil katliamlarından birini yaşıyor. Sokaklar cesetlerle doluyor. Günlerdir fırınlarda ekmek dahi çıkmıyor, her gün binlerce insan öz vatanını terk ediyor.

 

Kalanlar da Esad güçlerinin kimyasal silahlarıyla katlediliyor. Dünyanın gözleri önünde Halepliler diri diri toprağa gömülüyor" dedi. Zalim Esed’in halkı katlederek iktidarı için gırtlağına kadar saplandığı cehennem yürüyüşünü devam ettirdiğini söyleyen Güvenli, "Halep ölüyor! Müslüman ili Halep yerle bir ediliyor.

Dünyanın gözleri önünde Halep ölüyor. Koskoca bir tarih, koskoca bir medeniyet savaş tacirlerine kurban gidiyor. Tarih şahittir ki yıkılan sadece Halep değil insanlığın vicdanıdır. O coğrafya bizim gönlümüz, yüreğimizdir.

 

Bu katliam, bu zulüm bir gün elbet bitecek; Zalim Esed’in parmaklarından akan mazlumların kanı dünyanın yüzüne sürülecek. Bu çağdaş Firavunlar bilmiyor ki Allah onların saraylarında nice Musalar var edecek. Halep’i bombalarla, açlıkla, sürgünle yok etmeye çalışan barbarlar kahrolacak. Dualarımız birer Ebabil taşı olup çağdaş Ebrehelerin ordularına atılacak. Amerika’nın, Rusya’nın, İsrail’in, Avrupa’nın ve bu zulme destek verenlerin başına yağacak. Tarih bu yaşananları yargılayacak ve Allah elbette hesap soracaktır." ifadelerini kullandı.

 

“Halep’e yardım kampanyası” Yaşanan zulüm ve bastıran şiddetli kışın Halep’teki hayatı daha da zorlaştırdığına dikkati çeken Güvenli, "Kuru gıdadan, suya, undan, giyeceğe kadar her şeye ihtiyaç duyuluyor. Erzurum Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan bütün kuruluşlarımızla birlikte yardım kampanyası başlatıyoruz.

 

Tarihinde 3 defa yıkıma uğramış, açlığın, susuzluğun, yıkımın ne olduğunu bilen bu şehrin evlatları Halep’teki insanlık dramının çığlıklarına sessiz kalmayacaktır. Toplanacak yardımlar düzenli olarak Halep ve oradan göç ettirilen muhacir kardeşlerimize ulaştırılacaktır." diye konuştu. Erzurum halkının yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından yapılan dua ile program sona erdi.

 

erzurumda-halep-icin-yuruyus.jpgerzurumda-halep-icin-yuruyus-001.jpg

erzurumda-halep-icin-yuruyus-003.jpgerzurumda-halep-icin-yuruyus-004.jpgerzurumda-halep-icin-yuruyus-005.jpg

Son Güncelleme: 07.12.2016 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.