14 Temmuz 2015 Salı 14:35
Erzurum'da hayvancılığa destek

Büyükşehir Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile DAP İdaresi'nce ortak yürütülen proje neticesinde besicilere sıvat hizmeti sunuldu.

Erzurum Olimpiyat parkında gerçekleşen sıvat takdimine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, DAP Başkanı Adnan Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kentin büyükbaş hayvan varlığı bakımından Türkiye'de 2., küçükbaş hayvan varlığı bakımından da 18. sırada yer aldığını belirten Akar, "Bakanlığımızca bu tür potansiyellerin değerlendirilmesine yönelik birçok faaliyet ve destekleme yapılmaktadır. Bu desteklerin yanında yerel desteklerle sağlanan imkanların da büyük bir önemi vardır" dedi.

İl Müdürlüğü olarak yaklaşık 863 köyde 733 bin dekar alanda tesbit, 750 köyde 709 bin dekar alanda tadit ve 701 köyde ise 592 bin dekar alanda da tahsis çalışması yaparak mera alanlarının köylerin hizmetine sunulduğunu anlatan Akar, şunları söyledi:

"18 yerleşim biriminde yaklaşık 255 bin dekar alanda mera ıslah çalışması yaparak bu alanlarda tohum ekimi, gübreleme, tuzluklar yapılarak çiftçilerimizin hizmetine sunuldu. İlimizde hayvan yetiştirilmesinde ilkbahar ve yaz döneminde genelde meralar kullanılmaktadır. Bu dönemler hayvanların su ihtiyacının en fazla olduğu dönemlerdir. Ancak yaz aylarında yüksek sıcak nedeniyle hayvanlar yeterli derecede ve kaliteli su bulmakta sıkıntı yaşamaktadır. Bu da hayvanlarda önemli derecede verim kaybına ve hastalıklara sebep olmaktadır. Bu sıvatların yapılması il için önem arzediyor."

DAP Başkanı Adnan Demir ise geçmişte saniyede 500 litre su ihtiyacı olan yerlerin sulama projelerinin İl Özel İdareleri tarafından yürütüldüğünü anımsatarak, İl Özel İdarelerinin kapanmasıyla bu hizmetlerin belediyeye geçtiğini kaydetti.

Demir, "2013 yılında yılında yaptığımız sulama projeleriyle özellikle belediyemizin bize sunduğu 54 projeyi, yüzde 100 finansmanla desteklemeyi hedefliyoruz. İlimize mera ve hayvancılığın yüksek olmasından dolayı 300 sac, 880'de beton sıvat yapıp teslim edeceğiz" dedi.

Sıvatların büyük ve küçük hayvanların temiz su içeceği yerler olduğunu ifade eden Sekmen de kentin hayvancılık bakımından yüksek bir potansiyelle sahip olduğunu, 700 bin büyük ve 700 bin küçükbaş hayvan barındıran Erzurum'da meraların aktif olarak kullanıldığını belirtti.

Sekmen, "Bu gibi projelerde her zaman besicilerimizin yanında olacağız" dedi.

Son Güncelleme: 14.07.2015 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.