05 Ağustos 2015 Çarşamba 15:10
Erzurum'da karate şöleni

 Erzurum'da, 41 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılıcağı 12. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası yarın başlayacak.

Türkiye Karate Federasyonu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle bu yıl 12'ncisi yapılacak olan turnuva, Yakutiye ilçesindeki Buz Hokeyi Salonu'nda gerçekleşecek.

Ferdi mücadelelerde 82 dalda madalyanın dağıtılacağı turnuvada, takım müsabakalarında ise 22 dalda kupalar sahiplerini bulacak. 6-9 Ağustos'ta yapılacak turnuvada, 41 ülkeden 600'ü yabancı yaklaşık 2 bin 500 sporcu minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteran kategorilerinde tatamiye çıkacak.

Organizasyonda uluslararası ve kulüpler genel klasmanında ilk üç sırayı alacak ekiplere 8 bin dolar para ödülü dağıtılacak.

Kentteki özel bir restoranda düzenlenen turnuvanın basın toplantısında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'un son zamanlarda spordaki atılımlarıyla adından söz ettirdiğini söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana gençlere sportif alanlarda yeni imkanlar sunmaya çalıştığını ifade eden Sekmen, şöyle konuştu:

"Erzurum sporla anılacak ve sporla inşallah adını hem ülkemizde hem de dünyada tanıtma fırsatı bulacak. Gençlerimizin keşfedilmesi ve profesyonel sporcu olması için altyapılarla birlikte çalışmalara başladık. Bu çalışmalar farklı kategorilerde olup genç ve minik yavrularımıza yeni imkanlar sunmaya gayret gösteriyoruz. Geçen yıl bu yaptığımız sportif faaliyetlerini geleneksel hale getireceğimizi söylemiştik. Bu yıl da karate şampiyonasını federasyonumuzla ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Son zamanlarda yaygınlaşan karate sporunun turnuvasını ilimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

Federasyon başkanı Esat Delihasan ise Başkan Sekmen'in spora verdiği desteği takdirle karşıladıklarını belirtti.

Karate turnuvasının Erzurum'un tanınması açısından önemli olduğunu dile getiren Delihasan, "Erzurum, kış sporları konusunda çok büyük bir aşama kaydetmiş Türkiye'nin kış sporu merkezi haline gelmiş. Karate, ülkemizde son zamanlarda büyük başarılara imza atan bir branş. Avrupa ve Akdeniz oyunlarında ülkeye en çok madalya getiren spor oldu. İstikrarlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Bu başarılarda sadece federasyonun değil, sporcunun, velinin, belediyelerin, yerel yönetimlerin, hocaların ve antrenörlerin büyük katkıları var" dedi.

Son Güncelleme: 05.08.2015 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.