24 Nisan 2015 Cuma 18:19
Erzurum'da kayak hakemliği kursu

ERZURUM  - Türkiye Kayak Federasyonu'nca açılan kayak hakemliği kursu, Palandöken Dağı'ndaki bir otelin pistinde yapılan uygulamalı sınavla sona erdi.

Federasyonun 2015 faaliyet programında yer alan eğitim programı kapsamında 21 Nisan'da Erzurum'da başlayan eğitime, Türkiye'nin farklı illerinden ve değişik meslek gruplarından 140 kişi başvurdu. Bu kişilerden 110 adayın kabul edildiği organizasyon sonunda 80 aday, kayak hakemi olmaya hak kazandı.

Sertifikalarını alan adaylar önümüzdeki sezon düzenlenecek müsabakalarda, kayak hakemi olarak görev yapacak.

Türkiye Kayak Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Taner Döşkaya, kursun, federasyonun ihtiyaç duyduğu kayak hakemlerini yetiştirmek üzere açıldığını belirterek, başarılı adayların federasyonda hakem olarak görev alacağını söyledi.

Katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Döşkaya, kayağa ilginin artmasının görev talep edilmesi anlamına geldiğini, bunun kayak camiası adına sevindirici olduğunu ifade etti.

Döşkaya, "Kursu başarıyla tamamlayan ve sınavı kazanan arkadaşlarımız öncelikle iki yıl il hakemi olarak görevlendirilecekler. Üçüncü yılda hakemlerimiz değerlendirme sonucu bir üst kategori olan ulusal hakem sınıfına geçirilecekler. Ulusal hakemler uluslararası karşılaşmalarda da görev alabilirler" dedi.

Merkez Hakem Kurulu Teknik ve Uygulama Sorumlusu Mehmet Kutay Cengiz de verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini kaydederek, bu organizasyonla uluslararası alanda faaliyet gösterecek hakemler yetiştiğini vurguladı.

Cengiz, kayak federasyonunun hizmet ve amaçlarına uygun kaliteli hakemler yetiştireceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bize toplumun her kesiminden müracaat oldu. Herkes profesyonel kayakçı olamaz ama hakemlik olgusu farklıdır. Analiz etme, değerlendirme, sonuca varma ve adil davranma gibi kriterler göz önüne alındığında  performansları bizce olumlu karşılandı. Arkadaşlarımızın hakemlik camiasında da büyük özveri göstereceklerine ve adil davranacaklarına inanıyoruz" dedi.

Sınava Eskişehir'den katılan hakem adayı Kerem Özpınar, kayak sevgisinden dolayı hakemlik seminerine katıldığını, sınavının başarılı geçtiğini, amacının federasyon hakemi olarak görev almak olduğunu söyledi.

Kursa Ankara'dan katılan hakem adayı Abdurrahman Avcı da, üç gün süren eğitimin ardından sınavının başarılı geçtiğini belirterek, "Önceki yıllarda Erzurum'da görev yapmıştım kayak sevgim oradan geliyor. Bunu ilerletmek için bu programa katıldım, çok memnunum" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 24.04.2015 18:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.