02 Aralık 2015 Çarşamba 10:33
Erzurum'da 'kış lastiği' denetimi devam ediyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için bugün yürürlüğe giren kış lastiği takma zorunluluğuna ilişkin Erzurum-Ağrı yolunda denetim yaparak, karayolunda seyreden otobüs, kamyon, tır, tanker ve minibüslerin lastiklerini kontrol etti. 

Yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar kontrol noktasında durdurularak, lastiklerinin kış lastiği olup olmadığı ile lastik diş derinlikleri incelendi. 

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Köksal Demirci, yaptığı açıklamada, belirlenen kurallar gereği 1 Aralık 2015-1 Nisan 2016 tarihleri arasında şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği kullanımının zorunlu olduğunu belirterek, herhangi bir kaza yaşanmaması için sürücülerin bu kurallara uyması gerektiğini söyledi. 

Öte yandan, kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla Erzurum'da lastik satıcıları ve tamircilerinde yoğunluk arttı. Araçlarında lastik değişimini henüz yapmayan sürücülerin oluşturduğu yoğunlukla bu iş yerlerindeki mesainin akşam geç saatlere kadar sürdüğü belirtildi. 

Son Güncelleme: 02.12.2015 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.