17 Nisan 2015 Cuma 19:38
Erzurum'da maden ocağı çalışanlarının işten çıkarıldığı iddiası

ERZURUM  - Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu Kömür'ün 200 işçiyi işten çıkarmadığını belirterek, şirketin bir teklif sunduğunu ve bu teklifin değerlendirilmesini istediğini söyledi.

Zengin, Oltu'da çalıştıkları kömür işletmesinde işlerine son verildiğini iddia eden 250 işçinin, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile görüştüğünü hatırlattı.

Bu haberlerin doğru olmadığını dile getiren Zengin, "İşletme bünyesinde 255 işçi çalışıyor. Bunların 55'i açık ocakta çalışıyor. Açık ocakta çalışanların işten çıkarılması gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü açık ocak faaliyetlerini devam ettirmektedir" dedi.

Çıkan haberler üzerine şirket yetkilileriyle görüştüğünü ifade eden Zengin, Soma'daki maden kazasından sonra yasada yapılan değişiklik üzerine maliyetlerin arttığını söylediklerini anlattı.

Zengin, 200 işçiye 15'er günlük vardiyalı çalışma teklifi yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun sebebi işçilik maliyetlerinin yükselmiş olmasıdır. Netice itibariyle Oltu Kömür bir işletmedir ve karlılık oranını düşünecektir. İşçi kardeşlerimiz içerisinde bu teklifi makul görenler de hukuk yoluna başvuranlar da var. Biz Oltu'daki kömür işletmelerinin en üst düzeyde üretim yapmasını, işçilerimizin orada çalışmasını elbette arzu ediyoruz. Ama teknik ve maliyet yönündeki aksaklıklar ya da işçilerimizin taleplerinin karşılamaması gibi durumlarda karşılıklı mutabakatsızlıklar çıkabilir. Burada önemli olan devletin adalet kurumlarıdır. Açıklamanın özünde Oltu Kömür 200 işçiyi işten çıkarmamıştır, şirket bir teklif sunmuş, değerlendirilmesini istemiştir. İşçi kardeşlerimizin durumunu anlayışla karşılıyorum."

Erzurum'da maden ocağı çalışanlarının işten çıkarıldığı iddiası

Son Güncelleme: 17.04.2015 19:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.