23 Mart 2016 Çarşamba 14:18
Erzurum'da Mehmetçik İle Öğrencilerin Duygusal Buluşması

Erzurum'un Tortum ilçesinde ortaokul öğrencilerinin, bir süre mektuplaştıkları jandarma karakolunda görev yapan askerler ile buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Tortum ilçesindeki Musa Gündeş Ortaokulu'nun 7. sınıf öğrencileri, şubat ayında Tortum İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Derekapı Jandarma Karakolu'nda görev yapan askerlere yazdıkları mektuplar ile sevgi, övgü ve minnettarlıklarını ifade etti.

Karakolda görevli, ailelerinden uzakta vatani görevini yapan Mehmetçik de minik yürekleriyle kendilerine destek veren öğrencilere, ağabey-kardeş ilişkisini içeren duygu dolu mektuplarla karşılık verdi. Jandarma erleri ile öğrenciler arasındaki mektuplaşma yaklaşık 1 ay devam etti.

- Mektuplaşan asker ve öğrenciler buluştu

Mektuplarla aralarında sıcak bir dostluk kurulan askerler ile öğrenciler, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ile il milli eğitim müdürlüğü ve okul yönetiminin girişimiyle bir araya getirildi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığında görevli üç kadın astsubay, okulu ziyaret ederek öğrencileri, mektuplaştıkları asker ağabeyleri ile buluşturmak için Derekapı Jandarma Karakol Komutanlığına götürdü.

Duygusal buluşmada, sadece mektuplardan tanıdıkları asker ağabeylerine sarılan öğrenciler, göz yaşlarına hakim olamadı.

Askerler de karakolu gezdirdikleri ve sohbet ettikleri öğrencilere öğrencilere kitap hediye etti.

Son Güncelleme: 23.03.2016 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.