10 Eylül 2015 Perşembe 19:55
Erzurum'da 'mobil mezbahaneler' hizmet verecek

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hem Kurban Bayramı'nda kentte kötü görüntü oluşmaması hem de ilçelerdeki besicilerin sağlıklı kesim imkanına kavuşması için 11 mobil mezbahane satın alarak hizmete sundu. 

Erzurum'da besicilerin kesim yeri ihtiyaçlarının karşılanması ve Kurban Bayramı döneminde kentte kötü görüntüler oluşmaması için büyükşehir belediyesince hayata geçirilen mobil mezbahane hizmeti,  Aziziye Parkı'nda tanıtıldı. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, burada yaptığı konuşmada, il ekonomisinde önemli bir yeri olan hayvancılığın hizmetine sunmak üzere yerli bir firmaya 11 mobil mezbahane yaptırıldığını belirtti.

Mobil mezbahanelerin normal dönemde ilçelerde besicilerin sağlıklı ortamda kesim yaparak, üretimlerini metropol şehirlere ulaştırmasına hizmet edeceği gibi Kurban Bayramlarında da kentte kötü görüntü oluşmasını engelleyeceğini anlatan Sekmen, şunları kaydetti: 

"İçerisinde birçok araç ve gerecin bulunduğu 2 kat halinde açılan mobil mezbahaneler, aynı anda 8 büyükbaş hayvanın kesilerek, 15 dakika içerisinde 4 parça halinde fileli şekilde teslim olanağı sağlayacak. Her bir istasyonda 11 personel çalışacak. Bunların 8'i kasap, 3'ü de yardımcı personel. Her mezbahane başında da ayrıca veteriner hekim görevlendirilmek suretiyle sağlıklı kesim sağlanacaktır. Takribi olarak her bir kesimhanede günde 100 hayvanın kesimi sağlanacak. Bu zamana kadar kesilen hayvanların açık alanlarda kesilmesi sebebiyle derilerin yüzülmesinde, deri yaraları oluşmakta ve sakatat dediğimiz başının, ayaklarının, bağırsaklarının israfı söz konusu olmaktaydı. Şimdi bunlar çok daha modern bir şekilde kesilecek, telef edilmeden alınıp ilgili hayır kuruşlarına teslim edilecek ve böylece bir israftan da Erzurum'u kurtarmış olacağız."

Sekmen, Kurban Bayramı'nın ilk 3 günü boyunca halka açık olacak mezbahanelerin diğer dönemlerde ise ilçelerde besicilerin hizmetinde olacağını belirtti. 

Son Güncelleme: 10.09.2015 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.