09 Ekim 2016 Pazar 00:35
Erzurum'da Öğrenciler ve Veliler 1001 Kaşıkla Rekor Denemesi Yaptı

"1001 Kaşıkla" Rekor Denemesi

ERZURUM - Erzurum'da Akademi Eğitim Danışmanlık Kariyer Topluluğu tarafından "1001 Kaşık Tek Ritm" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 1001 kaşıkla ritm denemesi yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Nenehatun Kültür Merkezi'nde "1001 Kaşık Tek Ritm" sloganı kapsamında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, ilk olarak eğitimci Tuncer Ediz Toksoy tarafından üniversite öğrencileri ile velilerine yaklaşık 3 saat "kaşıklı ritm" eğitimi verildi.

Daha sonra üniversite öğrencileri, velileriyle müzik eşliğinde kaşıklı ritm tutularak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için deneme yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Halim Ulaş, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, "1001 Kaşık Tek Ritm" sloganıyla rekor denemesi yaptıklarını söyledi.

Eğitime katılanlarla doğaçlama ile ritm duygusunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Ulaş, "Hiçbir ritm duygusu olmayan daha önce hiç çalışmamış ve tamamen doğaçlama olarak yaptığımız bu eğitime öğrencilerimizin yanı sıra velilerimizde katıldı. Eğitimci Tuncer Ediz Toksoy hocamız önce ritm nasıl tutulur onu gösterdi. Bizim amacımız kişilerde müzik bilincini geliştirmek ve müziğin aslında bir yaşam felsefesi olduğunu ve insan doğasına katkısının neler olacağı konusunda bir çalışma yapmaktı." diye konuştu.

Rekor denemesine her kesimden vatandaşı davet ettiklerini dile getiren Ulaş, etkinliğe üniversite öğrencilerinin ciddi katılım sağladığını belirtti.

Ulaş, "Burada insanlar 1001 kaşık ile ritm tutmayı öğrendi. Burada dünyada bir ilki başardık. Kaşıkla ritm tutma dünyanın birçok yerinde kullanılan bir sistem ama 1001 kişinin birlikte ritm tuttuğu bir yer yoktu." ifadelerini kullandı.

Erzurum'da Öğrenciler ve Veliler 1001 Kaşıkla Rekor Denemesi Yaptı

Erzurum'da Öğrenciler ve Veliler 1001 Kaşıkla Rekor Denemesi Yaptı

Erzurum'da Öğrenciler ve Veliler 1001 Kaşıkla Rekor Denemesi Yaptı

Son Güncelleme: 09.10.2016 00:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.