09 Şubat 2017 Perşembe 16:38
Erzurum'da Öğretmen'in Fetö Davası

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin açılan dava kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla hakkında 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen eski öğretmen Zafer Erel, ilk kez hakim karşısına çıktığı davada yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Zafer Erel ile sanık avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından sanığın savunmasına geçildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi gerçekleştirdiği, örgüt ile ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı, örgüte ait otelde kaldığı, örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğu belirtilen Erel, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Bank Asya'da mevduat hesabının bulunmadığı iddia eden Erel, "Bankadan 2013 yılında çekmiş olduğum kredi bulunmaktadır. Kredi çekme sebebim düşük oranıyla bankalar arasında daha avantajlı olmasıydı. Herhangi bir şekilde para yatırmadım, sadece kredi ödemesi yaptım." dedi.

Erel, savunmasına şöyle devam etti:

"Gazete aboneliğim 2014'e kadar vardı. Sebebi, televizyon çocuklara zararlı olduğu için evimde bulundurmadım. Onun yerine dünya dünyadan haberdar olabilmek için gazete aldım. Evimde ele geçen CD'ler 25 tane değil, 5 tanedir. Söz konusu otel kaydı ise gerçek dışıdır. Otele gelen kişileri tanımam, belirtilen kişilerle de gitmedim. Otele iki kez ailemle birlikte gittim. Başka bir gruba dahil olarak gitmedim."

Cumhuriyet başsavcısı toplanan delillerin yeterli olması ve sanığın tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak sanığın tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, örgüt ile irtibatlı olduğu öne sürülen ve meslekten ihraç edilen öğretmen Zafer Erel'in, 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte örgüte ait çok sayıda yasaklı materyali ve belgeleri ikametinde bulundurduğu, örgütün finans kaynağı olan Asya Katılım Bankasına düzenli olarak para transferi yaptığı anlatılıyor.

Erel'in, örgüt ile ilişkili kişilerle sık sık görüşmeler yaptığı belirtilen iddianamede, sanığın örgütle ilişkili Aktif Eğitim Sendikası üyesi olduğu kaydediliyor.

İddianamede, Erel'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

Son Güncelleme: 09.02.2017 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.