13 Şubat 2016 Cumartesi 12:13
Erzurum'da Oltu Taşı Sevgililer İçin Şekillendirildi

  Erzurum'un simgelerinden Oltu taşından, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel motiflerle tek taş yüzük, kolye, broş gibi takılar hazırlandı.

Tarihi Rüstempaşa Çarşısı'ndaki esnaf, Sevgililer Günü'nde müşterilerine farklı ürünler sunmak amacıyla çalışma başlattı. Oltu ilçesinde çıkarılan, kolay işlenebilme özelliği nedeniyle takı ve ziynet eşyası yapımında kullanılan taş, bu kez sevgililer için şekillendirildi.

Atölyelerdeki taş ustaları, yeni geliştirdikleri motiflerle Oltu taşından yaptıkları tek taş yüzük, kolye, broş, küpe, künye gibi takıları, sevenlerin beğenisine sundu.

Erkekler için aralarında tespih ve kol düğmesinin de bulunduğu hediyelikler hazırlayan esnaf, vitrinlerini de bu özel gün için süsledi.

Esnaf, ayrıca yurt dışı ve Türkiye'nin farklı illerinden 14 Şubat Sevgililer Günü için gelen siparişleri karşılamaya çalışıyor.

- "En değerli işlenebilir taşlardan biri"

Çarşı esnafından Ahmet Mücahit Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Erzurum" denilince akla Oltu taşının geldiğini söyledi.

Oltu taşını sanatla buluşturup, Sevgililer Günü'ne özel bir koleksiyon şeklinde sunmaya çalıştıklarını ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Bazı sevgililer, birbirine hediyeler hazırlatıyor. Farklı farklı desenler yaptırıp, kendi isimlerini yazdırıyorlar. 'İsmimi taşısın' şeklinde istekte bulunanlar oldu. Oltu taşı, her şekle girer. Bundan yola çıkarak Sevgililer Günü'nde ekonomimizi canlandırması için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Değişik şekillerde farklı farklı tespihlerin üzerine isimler yazdık. En çok rağbet gören siparişler bu şekilde oldu."

Oltu taşının fosilleşmiş gürgen ağacı kökünden yapıldığını anlatan Doğan, "En büyük özelliği, vücuttaki negatif enerjiyi alır. İşlenebilir taşlar arasında en değerlilerinden biridir. Hem yumuşaktır hem de elde ağırlık hissettirmez" dedi.

- "Fiyatlar uygun"

Vatandaşlardan Erkan Himoğlu ise sevgilisine Erzurum'un kültürüne ait Oltu taşından hediye almak için çarşıya geldiğini belirtti.

Oltu taşından birçok hediyelik eşya bulunduğunu, fiyatların da uygun olduğunu dile getiren Himoğlu, "Sevgilime kolye, küpe gibi zarif bir hediye almak istiyorum. Aradığım hediyeyi daha bulamadım. Kolyelerin üzerine isim yazdıklarını öğrendik. Ben de böyle bir şey yapmak istiyorum. Baktıkça beni hatırlasın" diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.02.2016 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.