13 Haziran 2017 Salı 15:39
Erzurum'da 'Polis İmamı'nın Fetö Davası

 Erzurum'da, FETÖ/PDY'nin emniyetin "asayiş şube" yapılanmasındaki toplantılarında imamlık yaptığı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve Bank Asya'da hesabının bulunduğu iddia edilen eski öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık eski öğretmen Hüsnü Cemal Keleş, Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşma salonunda sanık avukatı Harun Işık ile tanıklar da hazır bulundu.

Tanık D.G, beyanında, sanığı Kemal olarak tanıdığını ve örgüt içerisinde sohbet veren kişi olarak hatırladığını söyledi.

Örgütte kendisinden üst düzey olan Hüsnü Hamza'nın kendisini sanıkla tanıştırdığını anlatan D.G, "Kendisiyle tanışmam esnasında ilçelerden sorumlu olduğunu anladım. Bana Hınıs, Karaçoban ve Tekman'a giderek sohbet vermemi, çetele tutmamı ve kendisine iletmemi söyledi. 2016 kış aylarında Erzurum'a geldiğimde polis grubuna 2-3 ay sohbet verdim. Bana 'ByLock' ya da 'Eagle' programını yükleyen sanık Keleş'tir. Ayrıca toplantılarda toplanan paraları sanığa verirdim." savunmasını yaptı.

Tanık Y.Ö. de sanığı 5-6 yıldır tanıdığını ve sanığın bazı gruplardan sorumlu olduğunu belirtti.

Sanığın kendisinden üst düzey konumda olduğundan görüştüklerini anlatan Y.Ö, "ByLock programını yönlendirmeleriyle yükledim. Eagle programını da kendileri yükledi bana. Toplantılarda himmet paramı sanığa verdim. Karaçoban ya da Karayazı ilçesinde Emrah isimli öğretmenle evime gelerek örgüte ait dokümanlara yönelik arama yaptılar. Kendi beyanlarına göre diğer örgüt evlerini de aradıklarını söylediler. Ayrıca yanlış pin kodu girdiklerinde telefonu fabrika ayarlarına döndüren program bana yüklediler." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkta terör örgütünün gizli haberleşmede kullandığı "ByLock" programının bulunması, emniyet yapılanmasında imamlık pozisyonunda olması dolayısıyla "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Keleş hakkında 17-25 Aralık'tan sonraki süreçte kendi isteğiyle, FETÖ/PDY'nin gizli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğu yer alıyor.

Örgütün finans kaynağı olan Bank Asya Katılım Bankası'nda sanığın hesabını aktif olarak kullandığı ve hesabına yüklü miktarda para yatırdığının belirtildiği iddianamede, Dursun Özkan'ın beyanı doğrultusunda Keleş'in 2014'te FETÖ/PDY'nin "asayiş şube" yapılanmasındaki toplantılarında imamlık yaptığına dair teşhiste bulunduğu ifade ediliyor.

İddianamede, sanık Keleş'in "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Son Güncelleme: 13.06.2017 15:40
Anahtar Kelimeler:
ErzurumFETÖDavaDuruşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.